LG predstavlja novu L seriju smart telefona

22.08.2014. 13:33 / Izvor: eKapija.ba

Novi modeli L Fino i L Bello nude vrhunsko korisničko iskustvo, prvoklasne kamere, kao i moćne Quad-Core procesore po povoljnim cijenama

Na ovogodišnjem IFA sajmu u Berlinu, LG Electronics (LG) će predstaviti najnoviji par povoljnih pametnih telefona L serije. L Fino i L Bello smart telefoni odlična su alternativa skupljim modelima, a savršeni su za tinejdžere i one koji smart telefon koriste po prvi put. S nevjerovatno brzim Quad-Core procesorima i vrhunskim funkcijama koje su nasljedili od popularnog LG G3 telefona, ova kompanija planira da se proširi na sva ključna tržišta pametnih telefona, nudeći izuzetno kvalitetne telefone po veoma niskim cijenama.

L Fino i L Bello nastavljaju tradiciju popularnog Rear Key dizajna pozadinskog tastera, autentičnog za kompaniju LG, opremljeni su prvoklasnom kamerom od 8 megapiksela, kao i jedinstvenim funkcijama baziranim na korisničkom iskustvu koje fotografisanje čine vrlo jednostavnim i zabavnim. Istraživanja potrošača pokazuju da je kamera ključni faktor pri donošenju odluke o kupovini pametnog telefona, kada su u pitanju tinejdžeri i oni koji prvi put postaju vlasnici ovog uređaja. Nova L serija LG smart telefona nudi napredniju kameru od ostalih pametnih telefona u istoj kategoriji, koja omogućava kvalitetne i jasne slike, idealne za djeljenje sadržaja preko društvenih mreža.

Najbitnije karakteristike L Fino i L Bello smart telefona uključuju opcije:

  • Touch & Shoot opcija omogućava brzo i jednostavno bilježenje posebnih trenutaka. Pritiskom na bilo koji dio ekrana, telefon će istovremeno fokusirati i fotografisati.
  • Gesture Shot opcija koja omogućava korisnicima da jednostavnim formiranjem šake u pesnicu pokrenu odbrojavanje od tri sekunde, nakon kojeg se bilježi fotografija
  • Svjetlo na prednjoj kameri pruža blago osvetljenje, kako autoportreti ne bi bili previše osvjetljeni.
  • Knock Code™ funkcija korisnicima daje mogućnost da otključaju svoje uređaje jednostavnim ukucavanjem personalizovanog šablona na ekranu telefona.
  • QuickCircle™ futrola pruža lak pristup funkcijama koje se najčešće koriste, kao što su pozivanje, slanje poruka, puštanje muzike i upotreba kamere putem prozorčića, bez otvaranja zaštite futrole.

"Zahvaljujući vrhunskim karakterstikama i veoma pristupačnim cijenama, imamo visoka očekivanja kada su L Fino i L Bello smart telefoni u pitanju, i zaista vjerujemo da će ovi uređaji nastaviti uspješnu ekspanziju naše kompanije na tržišta u razvoju”, rekao je dr. Jong-seok Park, predsjednik kompanije LG Mobile Communications. "Naša najnovija L serija smart telefona opremljena je najboljim LG dizajnom, hardverom i korisničkim iskustvom, oličavajući veliku posvećenost naše kompanije da pruža najbolje iskustvo svim 3G korisnicima.“

Tokom ovog mjeseca, LG će započeti distribuciju L Fino i L Bello smart telefona na ključna 3G tržišta u Evropi. Cijene i dodatni detalji o dostupnosti biće objavljeni naknadno.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza