Ljetovanje u Visokom: Pet načina za jačanje imuniteta

07.07.2020. 08:39 / Izvor: Akta.ba
Ljetovanje u Visokom: Pet načina za jačanje imuniteta

Jedina garancija za čišćenje organizma od virusa, bakterija i gljivica su negativni joni i to je dokazano kliničkim studijama u Velikoj Britaniji i SAD, te u praksi u Visokom.

Ključna riječ za budućnost čovjeka bit će: IMUNITET.

Jedina garancija za čišćenje organizma od virusa, bakterija i gljivica su negativni joni i to je dokazano kliničkim studijama u Velikoj Britaniji i SAD, te u praksi u Visokom.

‍Najveća koncentracija negativnih jona na Balkanu je, bez konkurencije, u prahistorijskim podzemnim tunelima Ravne u Visokom i za 50 puta je viša nego na planinama. 

Mjerenja koncentracije negativnih jona na Igmanu i Bjelašnici tokom januara 2020. i juna 2020. pokazala su nivo od 750-950 negativnih jona po kubnom centimetru. To je 2-5 puta više nego u gradovima. Ali, redovna mjerenja u tunelima Ravne pokazuju fantastične vrijednosti od 20.000-55.000 ni/ccm, što je za nekoliko desetina puta više nego na planinama.

Medicinska nauka zna za beneficije negativnih jona: olakšavaju kod upale grla, kašlja, alergija, migrena, artritisa, disanja, bolova; poboljšavaju tjelesnu detoksikaciju, rad jetre, bubrega, pluća, zacjeljivanje rana; povećavaju energiju, fizičku izdržljivost, imunitet; balansiraju krvni pritisak i šećer u krvi; neutraliziraju viruse, bakterije i gljivice. Svi ovi slučajevi su demonstrirani kod posjetilaca tunela.

‍Stoga je posjeta tunelima Ravne prvi razlog za jačanje imuniteta.

Posjeta ‘Arheološko-turističkom parku Ravne 2’ u neposrednoj blizini tunela Ravne je drugi razlog. Ovo je park u kome se oslobađamo stresa koji je jedan od glavnih razloga smanjenog imuniteta. Film o parku, koji prikazuje transformaciju močvarnog zemljišta u najljepši park na jugu Europe, dobitinik je niza filmskih nagrada, među kojima je najznačajniji ‘Zlatni medvjed’ berlinskog festival turističkog filma u martu 2020. 

‍Istraživanje instalacija u parku među kojima su labirinti energije, ljubavi, zdravlja i pročišćenja, platforme za jogu, spiralne botaničke baste, Zelena kristalna piramida, Pojačivač aure, park cvijeća i drugi, sigurno će učiniti da se isključite iz dnevnog kola stresa kojima ste izloženi po čitav dan u urbanim sredinama.

Treći razlog je pristup izvorskoj vodi u parku ‘Ravne 2’ koja je nefiltrirana, bez virusa i bakterija, s alkalnim Ph faktorom, a pristupačna je svakome.

Četvrti razlog je novoizgrađena pješačka staza ‘Piramida’ koja polazi i završava u parku ‘Ravne 2’, dužine 5,5 km i čitavom dužinom prolazi kroz četinarsku šumu. Dva sata u borovoj šumi daje dva mjeseca dobrog imuniteta, jer udišemo eterična ulja kojima se borovi bore protiv virusa.

Peti razlog je posjet arheološkim sondama na Bosanskoj piramidi Sunca gdje je otkriven najstariji i najkvalitetniji beton na svijetu. Spoznaja o postojanju ove građevine hrani dušu.

Fondacija ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ učinila je sve da posjeta ovim lokacijama bude vrlo prihvatljiva: besplatna je posjeta parku ‘Ravne 2’ (mada postoje i vođene ture ako želite saznati više uz cijenu od 5 KM), besplatno je parkiranje na svim Fondacijinim parking prostorima, besplatno je korištenje svih instalalacia u parku ‘Ravne 2’, besplatna je voda u parku, besplatno je korištenje pješačke staze ‘Piramida’. Ulaz u tunele ‘Ravne’ košta 6 KM, a na Bosansku piramidu Sunca 5 KM.

Fondacija se ne bavi liječenjem, niti daje zdravstvene garancije. Međutim, stotine ljekovitih svjedočanstava, Fondacija dijeli u javnosti.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza