Ljute palačinke
Serviranje palačinaka sa svježim sirom, začinskim biljem i klicama nudi bokatstvo okusa i mirisa.
LJUTE PALAČINKE
Sastojci:
Čili paprike 2kom
Svježi sir 400g
Pavlaka Natura MI99 200g
Jajaj 3kom
Mlijeko Natura MI99 6dl
Ulje maslinovo 1dl
Bijeli biber 1 kašikica
Himalajska sol 2 kašikice
Brašno pšenično 200g
Brašno kukuruzno 50g
Alfa Alfa klice, bosiljak, kopar,vlasac, francuski peršun 20g
Priprema:
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke umutiti u snijeg.
U drugoj posudi umutiti jaja, mlijeko, maslinovo ulje, sol, bijeli biber. Zatim dodavati brašno i sve mutiti, na kraju dodati snijeg od bjelanjaka koji umutiti sa silikonskom kašikom.
Od pripremljene mase peći palačinke na klasičan način.
Svježi sir pomiješati sa pavlakom i sjeckanim čili paprikama, posoliti i puniti palačinke. Uz palačinke poslužiti klice, svježi bosiljak, vlasac, kopar i francuski peršun.
Serviranje palačinaka sa svježim sirom, začinskim biljem i klicama nudi bokatstvo okusa i mirisa.
Prijatno!
Foto: Samija Kujraković
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.
Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.