Manifestacijom "Skiopening" biće otvorena skijaška sezona na Jahorini

05.10.2018. 10:23 / Izvor: SRNA
Manifestacijom 'Skiopening' biće otvorena skijaška sezona na Jahorini

Međunarodni sajam turizma traje do srijede 10. oktobra, a održava se u Master centru novosadskog sajma.

Manifestacijom "Skiopening", koja će trajati od 13. do 16. decembra, biće otvorena skijaška sezona na Jahorini, rekao je Srni rukovodilac marketinga i prodaje Olimpijskog centra "Jahorina" Dragan Sokolović.

"Manifestacija otvaranja skijaške sezone biće u retrofazonu osamdesetih godina prošlog vijeka, a centralni događaj je koncert sarajevske grupe `Crvena jabuka`", rekao je Sokolović na štandu Turističke organizacije Republike Srpske na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu.

On je dodao da će i ostali bendovi, koji nastupe na "Skiopeningu" izvoditi muziku iz osamdesetih godina.

"Pored retro muzike na otvaranju biće upriličene i skijaške trke, s retroskijama, opremom, odjećom i obućom. Manifestaciju u tom stilu uradili smo na zahtjev gostiju Jahorine i sve probirljivijeg tržišta ski-turizma", rekao je Sokolović.

Prema njegovim riječima, 1. decembra biće upriličeno i otvaranje sistema za osnježavanje, koji će zvanično biti otvoren koncertom Svetlane Cece Ražnatović.

Sokolović je rekao da sve ovo dobro utiče na rezervacije i da su kapaciteti Olimpijskog centra za predstojeću skijašku sezonu skoro popunjeni.

"Svi jahorinski kapaciteti, a i naši kapaciteti hotela `Bistrica` jako su traženi i skoro popunjeni. Smijem reći, da je ova planina ponovo u modi i da je stala rame uz rame omiljenim evropskim skijaškim destinacijama", naveo je on.

Sokolović je podsjetio da je Olimpijski centar prošlog ljeta obavio velike poslove u vezi sa modernizacijom skijališta, kao ključne infrastrukture za boravak i dolazak gostiju.

"Tokom ljeta intenzivno smo radili na sistemu osnježavanja planine i radovi su gotovo pri kraju. Samo u jednom punjenju taj sistem može osnježiti čitavu planinu pokrivačem od 30 centimetara, što uliva veliku sigurnost", rekao je on.

Sokolović je istakao i izgradnju tri nova parkinga sa više od 1.000 mjesta za automobile, čime je riješen jedan od većih problema.

Prema njegovim riječima, tokom ljeta riješen je i gorući problem prodajnih mjesta za ski-pasove, jer je otvoreno šest novih prodajnih mjesta, čime su eliminisane dosadašnje gužve.

Međunarodni sajam turizma traje do srijede 10. oktobra, a održava se u Master centru novosadskog sajma.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza