Marija Šerifović originalnim i emotivnim "nastupom" oduševila Eurosong 2020

17.05.2020. 18:43 / Izvor: Akta.ba
Marija Šerifović originalnim i emotivnim 'nastupom' oduševila Eurosong 2020

Sinoć je upriličen virtuelni događaj "Eurovision: Europe Shine A Light" na kojem je Marija Šerifović učestvovala kao jedna od ( zemalja ) pobjednica.

Iako po prvi put u istoriji takmičenje za najbolju pjesmu "Eurovizije" neće biti održano zbog korona pandemije, sinoć je kao zamjena održan virtuelni događaj pod nazivom "Eurovision: Europe Shine A Light".

Marija Šerifović je 2007. pobijedila pjesmom "Molitva" za Srbiju i pozvana je od strane organizatora da učestvuje kao predstavnica zemlje pobjednice. 

Dok je većina pjevača nastupala iz svojih dnevnih soba ili dvorišta za vrijeme samoizolacije, Marija je svoju pjesmu izvela na vrlo jedinstven način, tako što se sa svojim bendom prošetala praznim beogradskim ulicama.

Marija je ovim nastupom zasjenila sve druge i izazvala komentare širom svijeta, a mnogi su stava da bi opet pobijedila da se Eurosong održava i da je ona opet učesnik.

Rijetki su pjevači koji izazivaju jake emocije svojim glasom i tekstovima svojih pjesama, a još rijeđi oni koji spotovima ispričaju priče i pomjere nam srca. 

Ako postoje riječi, poruke i prizori koji bi sumirali današnje stanje u regionu i šire, to bi bio ovaj spot.

 

 

Cijeli online prenos možete pogledati u sljedećem videu: 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza