Martina Mlinarević na IUS-u: Govorite glasno sa Huzurom

10.04.2019. 13:02 / Izvor: Akta.ba
Martina Mlinarević na IUS-u: Govorite glasno sa Huzurom

Prisutni su  oduševljeno slušali je Martinu dok je govorila o teškim iskustvima, kao i o nastanku knjige "Huzur".

U utorak, 9. aprila 2019. godine, ugledna književnica i novinarka Martina Mlinarević promovisala je svoju knjigu "Huzur" u prepunom amfiteatru Internacinalnog univerziteta u Sarajevu (IUS).

Prisutni su  oduševljeno slušali je Martinu dok je govorila o teškim iskustvima, kao i o nastanku knjige "Huzur". 

IUS kao učesnik  EU projekta sistemska akcija za ravnopravnost polova u visokom obrazovanju, sa ciljem osnaživanja žena, pozvao je Martinu Mlinarević, istaknutu ženu  naše zajednice i javnog života, da podijeli svoje iskustvo u borbi sa teškom bolešću i pošalje  snažne, motivirajuće i ohrabrujuće poruke.

Na promociji svoje knjige, Martina je rekla: "Mislim da je vrlo važno u Bosni i Hercegovini govoriti glasno o bilo kojoj temi, jer smo vrlo tihi o svemu. Danas sam ovdje zbog moje knjige Huzur koja govori o prošloj godini u mom životu i mojoj borbi s rakom dojke, a to je upravo ono o čemu nisam htjela biti tiha i gurati stvari pod tepih."

Martina je poručila svim ženama da obavljaju redovne medicinske preglede i brinu o svom zdravlju, i da ništa u vezi sa zdravljem ne može biti tabu tema. 

“Naš institucionalni plan za ravnopravnost polova, kao dio aktivnosti  podrazumjeva i promociju ličnosti koje mogu biti uzor i čije  djelovanje  moze biti obrazac ponašanja u društvu. Martina Mlinarević  savršen izbor i  primjer osnažene žene koja bi mogla ohrabriti sve mlade akademike i naše studente da govore glasno“, rekao je koordinator projekta Dr. Emin Tahirović.

Nakon predavanja, prisutni su postavljali pitanja i  razgovarali sa autoricom koja je na kraju druženja potpisivala svoju knjigu za  brojne fanove.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza