Mašina koja bez električne energije opere veš za samo pet minuta

07.12.2017. 10:45 / Izvor: Agencije
Mašina koja bez električne energije opere veš za samo pet minuta

Ova mašina za ručno pranje osim energije štedi i vodu jer za istovremeno pranje 12 majica ili osam haljina potroši oko 17 litara vode.

Svima nam je poznata situacija kad smo u žurbi i treba da operemo samo nekoliko odjevnih predmeta, ali nedovoljno da napunimo veš mašinu. „Gentlewasher“ nudi rješenje, jer opere odjeću za pet minuta i to bez električne energije.

Ova mašina za ručno pranje osim energije štedi i vodu jer za istovremeno pranje 12 majica ili osam haljina potroši oko 17 litara vode. Uporedite to sa štedljivom veš mašinom koja koristi 50 ili starijim modelima kojima je potrebno 150 litara vode.

Mašina čini ručno pranje veša sasvim jednostavnim, potrebno je da se pričvrsti crijevo za vodu, ubaci odjeća i malo detrdženta a zatim uz pomoć ručke okreće bubanj. Nakon dvominutnog ciklusa pranja i ciklusa ispiranja koji traje isto toliko, odjeća je spremna za sušenje. Ergonomska ručka osigurava da se tokom procesa ne umorite.

Iako je dizajnirana za osjetljivu odjeću kojoj se preporučuje ručno pranje, u ovoj mašini se mogu prati sve vrste odjeće.

Iz kompanije kažu da je njihov proizvod najodrživiji i najnježniji uređaj za pranje veša ikada, a rezultati su isti kao i sa običnom mašinom. Njihova misija je “razviti pristupačni uređaj za pranje veša za ljude širom svijeta”, jer pet milijardi ljudi još uvijek nema pristup veš mašini i mora provesti sate perući odjeću.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza