Maya Sar u finalu Eurosonga

25.05.2012. 08:14 / Izvor: Oslobođenje
Maya Sar u finalu Eurosonga

Maya Sar sinoć je izvedbom pjesme "Korake ti znam" osigurala nastavak takmičenja u velikom subotnjem finalu Eurosonga koja će nastupiti pod rednim brojem pet.

Kao pretposljednji takmičar druge polufinalne večeri 57. Eurosonga koji se ove godine održava u Bakuu u Azerbejdžanu, sama na sceni za klavirom uspjela je prenijeti emocije na festivalsku publiku i članove žirija.

Cijeli nastup Maye Sar popraćen je i simulacijom na LED panoima jednog dnevnog ciklusa, od svitanja novog dana do zalaska istog, odnosno, pokazujući jedan životni krug što je i svojevrsna poruka Mayine pjesme.

Svakako treba naglasiti da je večerašnjim nastupom Maya Sar nastavila tradiciju uspješnog predstavljanja Bosne i Hercegovine na ovom takmičenju, odnosno odlaska iz polufinala u finale Eurosonga. Naime, BiH je jedna od pet država koje od 2004. godine, od kada su uvedene polufinalne večeri, uvijek osigura nastup u velikom finalu.

Osim naše predstavnice u subotu će na sceni Cristall Arene ponovno nastupiti i predstavnici Litvanije, Srbije, Ukrajine, Švedske, Makedonije, Norveške, Estonije, Malte i Turske.

Druga polufinalna večer bila je nekako u znaku "Jugovizije", jer učestvovalo je čak pet država koje su nekada bile u sastavu SFRJ. Noć je počela nastupom srbijanskog predstavnika Željka Joksimovića koji je izveo pjesmu "Nije ljubav stvar" i koji važi za jednog od favorita ovogodišnjeg takmičenja, a velika naklonost publike nije izostala ni za predstavnicu Makedonije Kaliopi koja je izvrsnom interpretacijom pjesme "Crno i belo" sasvim sigurno ostavila mnoge bez daha.

Hrvatska predstavnica Nina Badrić svoju pjesmu "Nebo" otpjevala je na sceni uz oblake i munje, ali nažalost to joj nije donijelo nastavak takmičenja kao ni najmlađoj učesnici takmičenja 16-godišnjoj Slovenki Evi Boto.

Apsolutna favoritkinja ovogodišnjeg takmičenja predstavnica Švedske Loreen tokom cijelog nastupa bila je popraćena ovacijama publike u Cristall Areni.

Svoje nastupe imali su i predstavnici Holandije, Bjelorusije, Portugala, Bugarske, Gruzije i Slovačke

Uz već poznatih šest direktnih učesnika finala, Veliku Britaniju, Njemačku, Italiju, Španiju, Francusku i domaćina Azerbejdžan, u utorak su finale osigurali i Rumunija, Moldavija, Island, Mađarska, Danska, Albanija, Kipar, Grčka, Rusija i Irska.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza