Međunarodni atletski miting "Zenica 2020" neće biti održan 3. juna

04.05.2020. 08:13 / Izvor: Fena
Međunarodni atletski miting 'Zenica 2020' neće biti održan 3. juna

Jedanaesti međunarodni atletski miting „Zenica 2020“ definitivno ove godine neće biti održan u svom planiranom terminu, 3. juna.

Jedanaesti međunarodni atletski miting „Zenica 2020“ definitivno ove godine neće biti održan u svom planiranom terminu, 3. juna, ali će Atletski klub Zenica učiniti napore da zadrži tradiciju - rekao je za Fenu direktor mitinga i generalni sekretar AK Zenica Aziz Kevelj.

"Jasno je da nećemo moći ispoštovati planirani termin, prva srijeda u mjesecu junu, ali ćemo učiniti sve da nastavimo našu tradiciju. Imamo obavezu i prema našim sportistima, ali i poslovnim partnerima koji nas prate. Pratit ćemo situaciju s pandemijom koronavirusa te ćemo pokušati miting organizirati tokom jula ili augusta. Možda i septembra. Uglavnom, učinit ćemo sve da održimo miting i ove godine", najavljuje Kevelj, koji napominje da su do sada mnogi poslovi oko organizacije trebali biti obavljeni.

On ističe da, zbog zabrane putovanja između država, a koja će vjerovatno ostati na snazi i nakon ublažavanja mjera te davanja dozvole za organizaciju sportskih takmičenja, vjerovatno biti slabijeg kvaliteta nego proteklih godina.

Međutim, ističe Kevelj, najvažnije je da se miting održi te nastavi tradicija pa makar i s manje takmičara i zemalja iz kojih dolaze.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza