Mercator BH slavi 10. godina povjerenja u Tuzli

07.03.2014. 13:09 / Izvor: eKapija.ba
Mercator BH slavi 10. godina povjerenja u Tuzli

Deset godina uspješnog poslovanja Mercator Centra Tuzla obilježit će sa kupcima i posjetiocima u subotu, 08. marta uz cjelodnevni rođendanski program i bogate zabavne sadržaje, nagradne igre, poklone i muzičke goste.

Deset godina uspješnog poslovanja Mercator Centra Tuzla obilježit će sa kupcima i posjetiocima u subotu, 08. marta uz cjelodnevni rođendanski program i bogate zabavne sadržaje, nagradne igre, poklone i muzičke goste.

Kao i uvijek kupci su im na prvom mjestu, pa su pripremili atraktivnu akcijsku ponudu odabranih proizvoda u Hipermarketu, dok su u Modiani u mogućnosti kupiti 3 proizvoda, a platiti 2. Intersport također nudi popust od 20%, a svim kupcima korisnicima Mercator Pika kartice poklanjaju duplu vrijednost bodova za sve obavljene kupovine taj dan u Hipermarketu, Intersportu, Modiani i Beautique.

Ove godine na proslavi nam se pridužuje popularna Crvena Jabuka i Žera,  pa nastavljamo sa tradicijom da rođendane u Mercator Centru Tuzla obilježimo uz poznata muzička imena koja iz godine u godinu oduševljavaju građane Tuzle: Hari Mata Hari, Petar Grašo, Kemal Monteno, Goran Karan, Colonia, Igor Vukojević, Grupa IF i mnogi drugi.

Desetog marta 2004. godine u Tuzli su otvorili moderan trgovački centar sa bogatim sadržajima  koji je izgrađen po najmodernijoj tehnologiji, a vrijednost investicije je iznosila 30 miliona konvertibilnih maraka. Centar sa 21.937 kvadratnih metara je postao omiljeno mjesto za kupovinu i druženje sa preko 27 različitih trgovina, Mercator Hipermarket, Intersport, Modiana, Beautique i prijatnim ugostiteljskim objektima.  Ugodnost je omogućena uz pomoć 283 parking mjesta u garaži objekta, pa je Mercator Centar Tuzla jednostavno mjesto u kojem kupci i posjetioci mogu provesti ugodne trenutke. To im je potvrdilo blizu 14 miliona kupaca u Mercator Hipermarketu tokom proteklih 10 godina i oko 25 miliona posjeta.

Na izgradnji kompletnog objekta bile su angažovane brojne domaće kompanije iz Sarajeva, Tuzle, Srebrenika i Gračanice.  U sklopu svoje aktivne uloge u u lokalnoj zajednici, Mercator Centar Tuzla je ponudio izvanredno rješenje za grad Tuzlu u vidu natkrivanja dijela korita rijeke Jale, površine 4.970 kvadratnih metara, gdje je osim parkirališta za potrebe kupaca, obezbijedio i travnatu površinu sa trotoarom, te šetalište za građane Tuzle. Saobraćajna komunikacija sa važnim institucijama u neposrednoj blizini Mercator Centra Tuzla time je značajno olakšana. Značaj ove vrijedne investicije između ostalog ogleda se i u ekološkom doprinosu.  Nivo rijeke Jale se tokom ljetnih mjeseci smanjuje, uz formiranje otpadnih naslaga, a zahvaljujući natkrivanju i izgradnji šetališta unaprijeđen je izgled tog dijela grada.

Mercator je postao sastavni dio lokalne zajednice i tokom 10 godina poslovanja aktivno pomogao mnogim grupama i pojedincima kojima je pomoć bila najpotrebnija. Podrška sportskim i kulturnim manifestacijama, je uveliko obogatila sadržaje i svakodnevni život grada Tuzle.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza