Mercator i KK Royal-Bosna potpisali ugovor o sponzorstvu

25.10.2013. 13:17 / Izvor: eKapija.ba
Mercator i KK Royal-Bosna potpisali ugovor o sponzorstvu

Danas su u prostorijama uprave Mercator BH direktor društva Neven Hadžisulemanović i Almir Bradić, predsjednik kluba KK Royal - Bosna iz Sarajeva potpisali ugovor o sponzorstvu.

Danas su u prostorijama uprave Mercator BH direktor društva Neven Hadžisulemanović i Almir Bradić, predsjednik kluba KK Royal - Bosna iz Sarajeva potpisali ugovor o sponzorstvu.

Ugovor je potpisan ne period od godinu dana i Mercator će darovati vrijednu sportsku opremu, neophodnu za uspješan rad  KK Royal- Bosna.

Direktor društva Mercator BH, Neven Hadžisulejmanović  je prilikom potpisivanja ugovora naglasio: „Ovim ugovorom Mercator pruža podršku mladim igračima i entuzijastima koji vode klub. To je sastavni dio naših nastojanja da damo doprinos u lokalnoj zajednici, fokusirajući se na grupe i pojedince za koje naša podrška može i treba značiti podsticaj za dalji rad i nesebična zalaganja na putu ka ostvarenju zacrtanih ciljeva. Ulaganja u mlade i talentovane  treba biti zadatak svih nas. Ujedno im ovom prilikom želimo da postignu dobre rezultate koji će ih dovesti do onih ciljeva koje su sebi postavili“.

Almir Bradić, predsjednik KK Royal-Bosna i zahvalio se u ime kluba Mercatoru na pruženoj podršci.

„Naša misija je da efikasnim upravljanjem igračkim potencijalom i razvojem svih selekcija postižemo vrhunske sportske rezultate, promovišući ljubav prema košarci, timski duh i zdravu konkurenciju.  Želimo da kroz posvećenost i saradnju sa navijačima, sponzorima i poslovnim partnerima stvorimo brend KK Royal Sarajevo, i da inovacijama i diverzifikacijom izvora prihoda obezbjedimo finansijsku stabilnost i profitabilnost kluba. Uspostaviti novi model odabira mladih, kvalitetnih košarkaša koji treba da bude početak lanca primjene savremenih  trenažnih tehnologija, a u cilju modeliranja seniorske ekipe za vrhunska sportska postignuća. Model je potrebno  uspostaviti kroz sezone 2013 / 2014 i 2014 / 2015, a  čemu će podrška koju je pružio Mercator značajno doprinijeti“, kazao je Bradić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza