Mercedes obogatio obitelj C-klase sa novom C-Class Cabriolet verzijom

14.03.2016. 14:31 / Izvor: Akta.ba

Nakon nekoliko najava Mercedes nam je predstavio novu izvedbu trenutne C klase. Ovaj put je riječ o Cabriolet verziji koja će se na tržištu suprotstaviti ponajprije istovrsnim verzijama Audija 4 i BMW-a serije 4.

Nakon nekoliko najava Mercedes nam je predstavio novu izvedbu trenutne C klase. Ovaj put je riječ o Cabriolet verziji koja će se na tržištu suprotstaviti ponajprije istovrsnim verzijama Audija 4 i BMW-a serije 4.

Dakako, ovaj se model temelji na C klasi Coupe, odnosno MRA (Modular Rear Architecture) platformi, a najveću razliku čini električno sklopivi platneni krov dostupan u četiri različite boje (smeđa, plava, crvena, crna) kojega se može podići, odnosno spustiti za nešto manje od 20 sekundi, pri brzinama do 50 km/h.

Veliki dio vanjštine te još veći dio interijera su prenijeti iz Coupea, a od pojedinih dijelova opreme najviše vrijedi izdvojiti dostupnost sustava AirScarf, odnosno zračnog šala, i AirCap, odnosno deflektor vjetra, koji su posebnost mercedesovih kabrioleta. U unutrašnjost se mogu smjestiti četiri osobe na četiri zasebna sjedala koja je moguće opremiti kožnim presvlakama koje ne upijaju sunčevu toplinu, a stražnja je sjedala moguće neovisno preklapati.

Kupcima će na izboru stajati šest benzinskih motora od 1.6 turbo do 3.0 V6 bi-turbo, koji će pokretati C43 AMG 4Matic, a čija će se snaga kretati između 156 KS i 367 KS. Također, prilikom lansiranja kupcima će biti ponuđena i dva dieselska motora obujma 2,2 litre i snage 170 i 204 KS. Pojedine će izvedbe biti moguće upariti s 4Matic sustavom pogona na sva četiri kotača, a sa svim će motorima biti moguće odabrati 9G automatski prijenos te opcijski AirMatic zračni ovjes.

Auto Lijanovići d.o.o. sa sjedištem u Mostaru je ovlašteni zastupnik Mercedes-Benza po svim domenima zastupljenosti. To podrazumijeva prodaju vozila osobnog i gospodarskog programa, te njihovo održavanje. U prodajno-servisnom centru na Bišće Polju kod Mostara nalazi se moderan izložbeno-prodajni salon sa površine oko 1.500 metara četvornih, gdje su izloženi svi noviteti iz programa Mercedes - Benza.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza