Pauza / ŽIVOT I ZDRAVLJE

Merkur BH osiguranje dodijelilo besplatne maturantske ekskurzije

03.06.2018. 10:21 / Izvor: Akta.ba

Završetak druge sezone projekta "U zdravoj školi zdrava djeca" krunisan je jučer dodjelom besplatnih maturanskih ekskurzija od strane Merkur BH osiguranja za 3 završna razreda osnovnih škola čiji timovi su ostvarili najbolji plasman u okviru takmičenja "Igre bez granica".

Pred brojnom publikom i navijačima, mega zabavno takmičenje i prvo ovakve vrste u BiH, održano je ispred Sarajevo City Centra u Sarajevu, a šest timova osnovnih škola iz cijele Bosne i Hercegovine koji su se prošlog vikenda u Tuzli kvalifikovali u finale, borilo se za glavnu nagradu projekta. Najbolje rezultate postigli su timovi škola: VIIb razred Prve osnovne škole iz Živinica,  VIII1 razred O.Š. ''Kiseljak 2'' iz Zabrđa i učenici VIII3 O.Š. ''Osman Nakaš'' iz Sarajeva i tako svojim drugarima iz razreda osigurali besplatan odlazak na maturansku ekskurziju.

"Ovo je za mene i moj tim bio prekrasan dan, pun zabave i smijeha, prije svega, jer su i roditelji učestvovali sa nama u takmičenju. Od početka smo igrali timski, a neke igre smo dodatno vježbali u školi, kako bi danas bili što bolji. Jedva čekam zajedničku ekskurziju i zahvaljujem se Merkur BH osiguranju koje je osmislilo ovo takmičenje. Upoznali smo i mnogo novih prijatelja iz drugih škola i gradova, tako da je ovo bio događaj koji ću pamtiti do kraja života", kazala je Lejla Okić, učenica VIIIb razreda Prve osnovne škole iz Živinica.

Preostala tri mjesta pripala su školama: Katolički školski centar iz Sarajeva, osnovnoj školi ''Aleksa Šantić iz Ugljevika'' i O.Š. ''Ćamil Sijarić'' iz Sarajeva, a za njih je Merkur BH osiguranje pripremilo utješne nagrade.

"Uzbuđenje i radost školaraca, druženje porodica u zajedničkim igrama, podrška prosvjetnih radnika, a sve uz zabavu i smijeh, za nas predstavljaju neprocjenjive vrijednosti i daju vjeru da iste možemo njegovati i u današnjem vremenu tehnoloških zavisnosti. Ovo je zaista sjajna završnica projekta ‘’U zdravoj školi zdrava djeca’’ i ponos svih nas, više od 10.000 djece, roditelja, nastavnika i radnika Merkur BH osiguranja koji smo dali doprinos tokom protekle dvije sezone projekta. Uspjeli smo poboljšati i unaprijediti kvalitet života hiljadama djece u Bosni i Hercegovini. U tom smislu, snažno smo oprijedeljeni za nastavak sličnih aktivnosti i u budućnosti. Pobjednicima čestitamo i želimo im nezaboravno maturantsko putovanje, a svim drugim učesnicima želimo više sreće u narednoj sezoni projekta "U zdravoj školi zdrava djeca"", istakla je Sabina Mujanović, direktorica Merkur BH osiguranja. 

Podsjećamo, Merkur BH osiguranje je u 2017. godini započelo sa projektom ‘’U zdravoj školi zdrava djeca’’, a kada su najbolje škole dobile značajna finansijska sredstva za implementaciju projekata koji unapređuju ishranu, zdravlje i boravak djece u školi. Druga sezona bila je usmjerena na podizanje svijesti o važnosti fizičke aktivnosti i promociju porodičnih vrijednosti, a kroz organizaciju takmičenja ‘’Igre bez granica’’

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Pauza