Merkur BH osiguranje dodijelilo besplatne maturantske ekskurzije

03.06.2018. 10:21 / Izvor: Akta.ba
Merkur BH osiguranje dodijelilo besplatne maturantske ekskurzije
OTVORI GALERIJU

Završetak druge sezone projekta "U zdravoj školi zdrava djeca" krunisan je jučer dodjelom besplatnih maturanskih ekskurzija od strane Merkur BH osiguranja.

Završetak druge sezone projekta "U zdravoj školi zdrava djeca" krunisan je jučer dodjelom besplatnih maturanskih ekskurzija od strane Merkur BH osiguranja za 3 završna razreda osnovnih škola čiji timovi su ostvarili najbolji plasman u okviru takmičenja "Igre bez granica".

Pred brojnom publikom i navijačima, mega zabavno takmičenje i prvo ovakve vrste u BiH, održano je ispred Sarajevo City Centra u Sarajevu, a šest timova osnovnih škola iz cijele Bosne i Hercegovine koji su se prošlog vikenda u Tuzli kvalifikovali u finale, borilo se za glavnu nagradu projekta. Najbolje rezultate postigli su timovi škola: VIIb razred Prve osnovne škole iz Živinica,  VIII1 razred O.Š. ''Kiseljak 2'' iz Zabrđa i učenici VIII3 O.Š. ''Osman Nakaš'' iz Sarajeva i tako svojim drugarima iz razreda osigurali besplatan odlazak na maturansku ekskurziju.

"Ovo je za mene i moj tim bio prekrasan dan, pun zabave i smijeha, prije svega, jer su i roditelji učestvovali sa nama u takmičenju. Od početka smo igrali timski, a neke igre smo dodatno vježbali u školi, kako bi danas bili što bolji. Jedva čekam zajedničku ekskurziju i zahvaljujem se Merkur BH osiguranju koje je osmislilo ovo takmičenje. Upoznali smo i mnogo novih prijatelja iz drugih škola i gradova, tako da je ovo bio događaj koji ću pamtiti do kraja života", kazala je Lejla Okić, učenica VIIIb razreda Prve osnovne škole iz Živinica.

Preostala tri mjesta pripala su školama: Katolički školski centar iz Sarajeva, osnovnoj školi ''Aleksa Šantić iz Ugljevika'' i O.Š. ''Ćamil Sijarić'' iz Sarajeva, a za njih je Merkur BH osiguranje pripremilo utješne nagrade.

"Uzbuđenje i radost školaraca, druženje porodica u zajedničkim igrama, podrška prosvjetnih radnika, a sve uz zabavu i smijeh, za nas predstavljaju neprocjenjive vrijednosti i daju vjeru da iste možemo njegovati i u današnjem vremenu tehnoloških zavisnosti. Ovo je zaista sjajna završnica projekta ‘’U zdravoj školi zdrava djeca’’ i ponos svih nas, više od 10.000 djece, roditelja, nastavnika i radnika Merkur BH osiguranja koji smo dali doprinos tokom protekle dvije sezone projekta. Uspjeli smo poboljšati i unaprijediti kvalitet života hiljadama djece u Bosni i Hercegovini. U tom smislu, snažno smo oprijedeljeni za nastavak sličnih aktivnosti i u budućnosti. Pobjednicima čestitamo i želimo im nezaboravno maturantsko putovanje, a svim drugim učesnicima želimo više sreće u narednoj sezoni projekta "U zdravoj školi zdrava djeca"", istakla je Sabina Mujanović, direktorica Merkur BH osiguranja. 

Podsjećamo, Merkur BH osiguranje je u 2017. godini započelo sa projektom ‘’U zdravoj školi zdrava djeca’’, a kada su najbolje škole dobile značajna finansijska sredstva za implementaciju projekata koji unapređuju ishranu, zdravlje i boravak djece u školi. Druga sezona bila je usmjerena na podizanje svijesti o važnosti fizičke aktivnosti i promociju porodičnih vrijednosti, a kroz organizaciju takmičenja ‘’Igre bez granica’’

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza