Modna kuća Bellissima priprema novu kolekciju proljeće/ljeto 2015. godine

28.05.2014. 14:11 / Izvor: eKapija.ba

Ovih dana dizajneri modne kuće BELLISSIMA vrijedno rade na stvaranju kolekcije proljeće/ljeto 2015 godine. Inspiraciju za izradu kolekcije pronašli su u prirodnim elementima (strujanju zraka, strukturi krila insekta i procesu umnožavanja ćelija).

Ovih dana dizajneri modne kuće BELLISSIMA  vrijedno rade na stvaranju kolekcije proljeće/ljeto 2015 godine. Inspiraciju za izradu kolekcije pronašli  su u prirodnim elementima (strujanju zraka, strukturi krila insekta i procesu umnožavanja ćelija).

U izradi kolekcije  za proljeće/ljeto  2015 osim hrvatskog modnog brenda Envy Room učestvuju i poznati dizajneri iz naše zemlje sa kojima Bellissima ima tradiciju u radu su Emina Husedžinović Ibrahimović, Sanja Dzeba i Elma  Grbić. Prilikom izrade kolekcije proljeće/ljeto 2015 na poslovima Image makera i modnog savjetnika za modnu kuću BELLISSIMA radit će Fuad Backović Deen.

Akcenat u novoj kolekciji se daje na izradi višeslojnim odjevnim predmeta i zaobljenih formami bez oštrih uglova. U izradi kolekcije koristit ce se skupe tkanine, a one koje su jednostavnije dorađuju se ručnim radom, perlama i digitalnim printom te na taj način odjevni predmeti dobijaju 3D efekat i postaju unukatni.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza