Mom's Day - Jedinstven događaj u Sarajevu za sve sadašnje i buduće mame

17.07.2017. 09:00 / Izvor: Akta.ba
Mom's Day - Jedinstven događaj u Sarajevu za sve sadašnje i buduće mame

Jedinstven događaj u Sarajevu - Na jednom mjestu odgovori na sva pitanja koje imaju mame, a i one koje će to tek postati

Jedinstven događaj u Sarajevu - Na jednom mjestu odgovori na sva pitanja koje imaju mame, a i one koje će to tek postati

"Mom's Day", jedinstveni edukativno-zabavni događaj u okviru Omladinskog filmskog festivala će se održati u Sarajevu, na Žutoj tabiji, u subotu, 29. jula 2017. godine, sa početkom u 10.00 sati. U organizaciji Bio Save, vodeće banke matičnih ćelija u regionu, ovaj događaj je organiziran specijalno za buduće mame, ali i sve one koji se žele bolje informirati o bitnim stvarima za veliki događaj u svakom životu – roditeljstvo, s posebnim naglaskom na majčinstvo.

Mom’s Day se sastoji od niza praktičnih i interaktivnih radionica, koju će voditi kvalificirani stručnjaci, koji će pružiti odgovore na teme koje su jako bitne i o kojima mislimo da znamo sve, ali o kojima još uvijek možemo puno naučiti.

"Planirane praktične radionice za buduće mlade roditelje, koji su zainteresirani za zdrav život i osiguranje što boljih životnih uvjeta i prilika za svoju djecu, zamišljene su kao mjesto na kojem će svi zainteresirani pronaći profesionalne, tačne i praktične informacije o najzahtjevnijem segmentu života: kako biti što bolji roditelj", kaže Vanja Mihajlović, manager za razvoj Bio Savea u BiH.

Partner i suorganizator događaja je agencija ZI Public Relations Consultancy.

"Razmišljali kako i na koji način da doprinesemo ovom edukativnom dijelu radionice, pa smo odlučili da upriličimo ovakav jedan dan, koji će pored edukativno, biti i zabavnog karaktera. Dakle, dan je posvećen majkama, mlađim, starijim, ali i onima koji tek planiraju to da budu. Željeli smo da na jednom mjestu okupimo sve one koji imaju znanje i iskustvo i žele da ga podijele onima koji su ga željni i da im na jedan zabavan način damo odgovore na mnoga pitanja koja imaju", kazala je direktorica agencije Zinaida Ilaria.

Pozivamo sve roditelje, i one koji to tek planiraju biti, ali i sve koji žele kvalitetniji život za svoju porodicu, da nam se pridruže u subotu, 29. jula, od 10.00 sati, na Žutoj Tabiji. U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, manifestacija se premješta, u istom terminu, u Dom Armije, Ulica Zelenih beretki 22.

U prilogu vam dostavljamo spisak radionica, sa njihovim opisom. Za više informacija, nazovite: +387 33 263 505                                   

MOM’S DAY – RADIONICE

Subota, 29. juli 2017. godine, od 10.00 sati
Žuta tabija, Sarajevo

Yoga za trudnice na otvorenom: prema posljednjim naučnim studijama, prenatalna, ali i postnatalna yoga smanjuje rizike kod poroda, smanjuje krvni pritisak, bol, ali i stres. Polusatna radionica je osmišljena da zainteresiranim budućim, ali i sadašnjim majkama pruži osnove tehnike disanja i opuštanja, kao i kako naći 10 minuta u pretrpanom rasporedu za yogu.

Patronaža - prije i post porođajna briga o sebi i bebi: kaže se da je patronažna sestra najdraži posjetilac nakon porođaja. Šta tačno očekivati od patronažne posjete, ali i kako voditi računa o sebi i bebi između posjeta je tema ove radionice.

Vježbe u trudnoći: Kako pronaći aktivnost koja vam najviše odgovara u trudnoći? Tijelo se mijenja, navike također. Naučite kako “čitati” znakove koje vam šalje tijelo i kako ih sprovesti u djelo.

Uloga Škole za trudnice: cilj ovakvih škola je pripremiti ženu za porođaj bez straha, ali i očeve. Certificirano osoblje će voditi polaznike kroz čitav proces pripreme za porođaj, a trudnice, ali i očevi, će biti u prilici da pitaju sve što ih zanima o tom prirodnom fenomenu.

Prisustvo pedijatra - prva pomoć za bebe: najbolji prijatelji roditelja i djeteta. Prilika da se još jednom uvjerimo u to.

Edukacija u trudnoći i poslije trudnoće – Dojenje: Nauka o ljubavi, najveći izazovi u dojenju i kako ih prevazići: Dojenje je najvrijedniji dar koji možete dati djetetu. Iako se čini kao lak, prirodan proces, često zna biti bolan i neugodan, i za majku i za bebu. Praktični savjeti, razmjena mišljenja i druženje su odlike ove radionice.

Ko je dula? Zašto je bitna podrška dule na porodu?  Osoba koja je sa porodiljom tokom porođaja, koja pruža fizičku podršku, ali i emotivnu. Dula ne mora biti muž, ili neko od bliže porodice. Dula se bira, a o njenom značaju zainteresirani će saznati tokom ove radionice.

Edukacija o pravilnom nošenju beba - svi pravilni načini vezanja marame za bebe: nošenje bebe zvuči tako prirodno, zar ne? Ali koliko nas zna pravilan položaj koji bebe trebaju imati, kako napraviti povez...onda uvidimo da i nije jednostavno kao što se čini na prvi pogled. Praktična radionica, praktični savjeti, sretni roditelji i sretna beba...happy days!

Prisustvo ginekologa: svi znamo kakvu ulogu ginekolog ima u životu odrasle žene, naročito one koja se sprema postati majkom. Ali, nije loše podsjetiti se.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza