Pauza / KULTURA I FILM

Mračno Kraljevstvo - Čudna planina i bunar želja

13.06.2014. 12:18 / Izvor: eKapija.ba

Mračno Kraljevstvo - Čudna planina i bunar želja; Drugi dio trilogije

Čitajte bosanskog Gospodara prstenova!

Trilogija Mračno Kraljevstvo je izvanredno ispisana priča o skromnim ljudima jednog junačkog kraljevstva koji su odlučili stati na put zlu i pronaći u sebi samima pobjedničko oružje.

Briljantni zapleti, lucidne replike, prohodnost teksta i slikovitost riječi - glavni su instrumentarij kojim nas pisac uvodi u jedan svijet iz kojeg se izlazi ovjenčan oreolom pravednosti.

Čitav taj fantastični svijet u kojem besprijekorno korespondiraju mitska s realnim bićima, ljudi i patuljci, kraljevi i divovi, vitezovi i zmajevi, čarobnjaci i kuhari, pretpostavlja svoju drugačijost fanatizmu stvarnosti. U tom imaginarnom svijetu, a poslije puno muka, čovjek dođe do oslobođenja i ispunjenja osjećaja iskonske dobrote, dok nas Fahrudin Kučuk tom stazom vodi usrdno i nenametljivo, skrivajući svoju ulogu iza onih kojima je glavna zadaća da spase Šumsko kraljevstvo, a to je Družina Velikog Dida - odnosno, glavni junaci ove fantazmagorične sage.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza