Mrzite peglati? Uz ova tri savjeta više i ne morate

23.05.2018. 11:54 / Izvor: Akta.ba
Mrzite peglati? Uz ova tri savjeta više i ne morate

Pritisak vlažnog rublja izravnat će vaše rublje, a kako bi ovaj trik u potpunosti odradio svoju magiju.

Iako postoji ona ''tvrdoglava'' odjeća koja će uvijek zahtijevati glačanje, uz ova tri trika većina komada koje nosite svakodnevno više vam neće zadavati muku. 

1. Koristite omekšivač

Uz dodatak omekšivača većinu robe nećete morati glačati jer ono rublju daje dodatnu mekoću. Također, glačalo će vam rjeđe trebati ako posjedujete odjeću od miješanih materijala, dok će vam oni prirodni poput čistog pamuka, lana ili svile zadati više muke, prenosi Šibenik IN.

Uspijete li izbjeći višesatno glačanje, imat ćete više vremena za sebe, a ako odaberite omekšivač koji garantira dugotrajan miris poput onih iz kolekcije Silan Classis Fresh Moments, dom će vam uvijek svježe mirisati jer se svakim pokretom opranog rublja ispuštaju mirisne mikrokapsule.

2. Slažite mokro prije sušenja

Iako se čini kao da to iziskuje previše truda, ipak se u konačnici isplati jer je kratkotrajnije od samog glačanja. Nakon što se rublje opere, izvadite ga iz perilice, dobro protresite, složite jedno na drugo i izravnajte rukama.

Pritisak vlažnog rublja izravnat će vaše rublje, a kako bi ovaj trik u potpunosti odradio svoju magiju, još vam preostaje da nakon petnaestak minuta hrpu rublja preokrenete na drugu stranu.

3. Izbjegavajte presušivanje robe

Nakon što je vaše rublje ''odležalo'' dvadesetak minuta do pola sata, objesite ga na sušilicu ili vješalicu kako bi se u potpunosti osušilo. Ključ je u tome da rublje ne ostane visjeti na sušilici nakon što se osuši jer time riskirate da vam na odjeći ostanu trakovi štipaljki ili crte od sušilice.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza