Muškarci su emotivniji od žena, ali to nikad neće priznati

24.06.2014. 14:01 / Izvor: 24sata
Muškarci su emotivniji od žena, ali to nikad neće priznati

Zbog nametnutih društvenih očekivanja, muškarci neće pokazivati emocije pa čak ni kada su emotivniji od žena. Istina je da su oba spola zapravo podjednako osjećajna.

Novo istraživanje neuropsihologa otkrilo da je su muškarci imali jače fiziološke reakcije na ganutljiva videa od žena. Kada su ih pitali da usporede osjećaje s drugim spolom, žene su rekle da su one emotivnije od muškaraca.

Tim stručnjaka iz Mindlaba proveo je psihološko istraživanje kako bi znanstveno riješio dilemu jesu li muškarci doista tako čvrsti kako se doimaju, piše Daily Mail.

"Često previše pojednostavljujemo stvari i pretjerujemo u isticanju razlika između muškaraca i žena te smo skloniji fokusirati se na dokaze koji podupiru već postojeće spolne stereotipe", smatra voditelj studije, neuropsiholog dr. David Lewis.

"Ova studija sugerira da muškarci osjećaju jednako kao i žene, katkad i više, ali su manje skloni pokazivati ih zbog društveno usađenih očekivanja", dodao je.

Na većinu prikazanih videa, koja su otkrivala različite emocije, muškarci i žene reagirali su isto. No na tople, ganutljive priče jači spol bio je dvostruko emotivniji od žena. Oni to nisu htjeli priznati, a ženama se radi toga čini da su one emotivnije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza