Na Bjelašnici besplatan internet narednih godina

13.02.2014. 08:49 / Izvor: eKapija.ba
Na Bjelašnici besplatan internet narednih godina

Najveći bosanskohercegovački kablovski operater – M&H grupacija, poklonila je KJP ZOI '84 i posjetiocima Bjelašnice besplatan bežični pristup internetu.

Povodom obilježavanja 30. godišnjice Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, najveći bosanskohercegovački kablovski operater – M&H grupacija, koju čine kablovske televizije HS, HKB net i M&H Company, početkom februara poklonila je KJP ZOI '84 i posjetiocima Bjelašnice besplatan bežični pristup internetu.

Zahvaljujući saradnji M&H Company sa KJP ZOI ‘84, posjetioci Bjelašnice će moći da koriste besplatan internet narednih godina. Direktor KJP ZOI ‘84 Almir Ahmetspahić kaže da će ova investicija podići nivo usluge i konfor posjetioca. "Želja nam je da posjetioci Bjelašnice u svakom momentu mogu da se povežu, da im budu dostupne neophodne informacije, i to na planinskom zraku, a to je sada moguće zahvaljujući M&H Company", kazao je Ahmetspahić.

Izlaz na internet je omogućen putem IT infrastrukture M&H Company. "Puno pažnje polažemo na kontinuirano unaprjeđenje i praćenje svjetskih trendova u oblasti telekomunikacija", kazala je izvršna direktorica M&H Company Adnela Hajdarević-Gačić.

"Međutim, veliku pažnju posvećujemo i društvenoj odgovornosti koju naša kompanija ima prema zajednici. Bežični pristup internetu za posjetioce Bjelašnice je prvi u nizu projekata bežičnog pristupa internetu na sportskim terenima. Paralelno radimo na pripremama za puštanje bežičnog pristupa internetu na fudbalskim stadionima u Sarajevu. Našim aktivnostima u zajednici želimo omogućiti našim korisnicima da internet bukvalno ‘iznesu iz kuće’ dok vrijeme provode uz sport i druženje", istakla je Hajdarević-Gačić.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza