Na Bjelašnici okončan još jedan košarkaški kamp

15.07.2021. 15:01 / Izvor: Akta.ba
Na Bjelašnici okončan još jedan košarkaški kamp

Kroz edukaciju iz oblasti košarke ove godine na ovom kampu, na Bjelašnici prošlo je 128 učesnika.

Razvojem Bjelašnice i povećanjem atraktivnosti ovog područja sve više sportskih klubova organizuje i održava na ovom području pripreme, takmičenja i kampove. Pored samih sportskih aktivnosti i takmičenja, klubovi na ovom području mogu organizovati razne animacijske aktivnosti uz boravak na čistom zraku, u ugodnom prirodnom ambijentu.

Jučer je, u dobrom duhu i raspoloženju okončan još jedan košarkaški kamp na području naše općine, u pitanju je internacionalni, peti po redu, Telemach košarkaški kamp Bjelašnica 2021.

Kroz edukaciju iz oblasti košarke ove godine na ovom kampu, na Bjelašnici prošlo je 128 učesnika, a mlade košarkaše kroz svakodnevne treninge educiralo je 15 trenera iz BiH, Hrvatske i SAD.

Imali su brojne aktivnosti, između ostalog učesnici i učesnice košarkaškog kampa iz Sarajeva, Mostara, Bijeljine i drugih gradova, među kojima su i članovi KK BBY, KK Rolling i KK Ilidža imali su edukativne radionice na kojima su naučili o odvajanju otpada, recikliranju, čišćenju i drugim temama.

Naši mladi sportisti su i uzorni građani te su okviru sportskog kampa, sadili drveće na Bjelašnici, i tako pomogli da se očuva prirodno okruženje ove naše olimpijske ljepotice.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza