Na IUS-u održana "Mala škola fotografije i video zapisa"

22.01.2018. 09:19 / Izvor: Akta.ba
Na IUS-u održana 'Mala škola fotografije i video zapisa'
OTVORI GALERIJU

Tema radionice je bila "Razglednice Sarajeva" te su učesnici imali zadatak da naprave fotografije i tako iskažu svoje viđenje Sarajeva – kroz razglednice.

Radionica "Mala  škola - fotografije i video zapisa-  moćno sredstvo vizualne komunikacije", održana je 19. i 20. januara na Internaconalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS) u organizaciji PROF Koumunikacije. Domaćin ovog projekta je bio IUS Life Centar za cjeloživotno učenje.

"Veoma  nam je drago da se za učešće u radionici prijavio veliki broj mladih ljudi ne samo iz Sarajeva nego i iz drugih gradova BiH,  što govori da interes za umjetnost fotografije zaista postoji i što je naravno dodatni motiv za organizaciju ovakvih projekata. Danas se nekako svi pomalo bavimo fotografisanjem peko mobitela ali ipak veoma malo ili gotovo ništa znamo o umjetničkoj odnosno komercijalnoj fotografiji. Učesnici radionice su imali sreću da je bio predavač Ensad Adilović Kina, profesionalni fotograf  sa  četrdeset godina iskustva, od kojeg  su svakako naučili mnogo.Verujemo da će mnogi od njih pronaći sebe i da će  za neke od njih ova radionica možda odrediti životni poziv. IUS / IUS Life je u uvijek misiji obrazovanja i podsticanja inovativnosti, kreativnosti i umjetničkog izražavanja mladih ljudi”, rekla je Mirsada Mehremić, pomoćnik direktora IUS Life.

Tema radionice je bila "Razglednice Sarajeva" te su učesnici imali zadatak da naprave fotografije i tako iskažu svoje viđenje Sarajeva – kroz razglednice.

Zbog velikog broja izuzetnih fotografija, odlučeno je da se dodijeli pet prvih mjesta.

Prvo mjesto osvojio je Vahid Bećirović  iz Sarajeva za fotografiju "Sebilj" a kao nagradu dobio je profesionalni foto aparat. Drugo mjesto pripalo je Ednanu Hodžiću iz Visokog, za fotografiju "Sarajevski brend – ćevapi" i treće mjesto Dragana Maunaga iz Istočnog Sarajeva za fografiju "Vječna vatra – kompas". Zejneb Musić iz Maglaja,  je zauzela četvrto mjesto za svoju fotografiju "Sarajevo – grad ljubavi"  i peto mjesto Ismar Mehremić iz Sarajeva za fotografiju "Vils".

Svi učesnici su dobili certifikate o pohađanju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza