al
Na Jahorini porastao broj skijaša za 36 posto u odnosu na prošlu godinu

Pauza / TURIZAM I GASTRO

Na Jahorini porastao broj skijaša za 36 posto u odnosu na prošlu godinu

12.02.2019. 07:49 / Izvor: Akta.ba

U dosadašnjem dijelu sezone na Jahorini je došlo do porasta broja skijaša za čak 36 posto u odnosu na prošlu godinu, dok je protekli vikend bio najposjećeniji kada je skijalo i bordalo gotovo 20.000 korisnika olimpijskog centra Jahorina.  

Ovaj porast smatra se velikim uspjehom posebno kada se uzme u obzir opadajući trend broja skijaša u cijelom svijetu.

"Također se, već 73. skijaškog dana, mogu pohvaliti i ostvarenim milionitim prolazom što je takođe značajan podatak iako je tek u toku prva polovina ski sezone. Nagradu za milioniti prolaz, vaučer za skijanje i kacigu koja je ujedno i apel svim skijašima i borderima da paze na svoju i bezbjednost drugih, osvojila je sedmogodišnja Milena Đukanović koja je kako kaže prošle godine naučila i zavoljela skijati upravo na olimpijskoj Jahorini", navode iz OC Jahorina.

Na skijalištima su trenutno na raspolaganju svih sedam instalacija, 40 km staza i tri poligona za obuku.

Odlični uvjeti za skijanje najavljeni su i do kraja februara, dok za sljedećih pet dana, po prognozi, svaki dan se očekuju snježne padavine koje će dodatno poboljšati uvjete za skijanje.

U februaru Olimpijski centar „Jahorina“ organizirat će humanitarne trke „Podrži život“,„Trku poznatih ljubitelja Jahorine“ i atraktivno takmičenje Red Bull Home Run, a u martu slijedi koncert Dragane Mirković, Nikoline Kovač i Dejana Petrovića s Big bendom nakon kojeg će uslijediti ženski vikend, te promo vikendi s popustom od 20 odsto na sve ski karte. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Pauza