al
Na Jahorini predstavljen EYOF 2019. i maskota 'Groodvy'

Pauza / SPORT

Na Jahorini predstavljen EYOF 2019. i maskota 'Groodvy'

15.12.2017. 13:40 / Izvor: Fena

Evropski zimski omladinski olimpijski festival - EYOF 2019. i maskota tog olimpijskog događaja ''Groodvy'' predstavljeni su danas na planini Jahorina, na kojoj je i zvanično otvorena zimska sezona.

Predstavljanje su prisustvovali mališani iz osnovnih škola ''Sveti Sava'' iz Istočnog Sarajeva i ''Grbavica'' iz Sarajeva, koji su imali priliku da se druže i slikaju s ''Groodvyjem'', te učestvuju u igrama koje su organizatori osmislili za ovaj događaj.   

Glasnogovornica EYOF-a 2019. Jovana Beribaka u izjavi za Fenu naglašava da je cilj manifestacije bio druženje i upoznavanje djece, te prezentacija Jahorine i zimskog olimpijskog festivala koji će 2019. godine biti održan u Istočnom Sarajevu i Sarajevu.

"Organizovali smo igre za najmlađe, koje će nažalost zbog loših vremenskih uslova biti održane u zatvorenom prostoru, a ovo su prvi koraci predstavljanja EYOF-a 2019. u sklopu zimske sezone", kazala je Beribaka.

Dodaje da će tokom zimske sezone ''Groodvy'' često posjećivati bh. planine i družiti s djecom, te predstavljati EYOF 2019 i kapacitete naših planina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Pauza