Muzički spektakl u Bijeljini - koncert Beogradske filharmonije

24.08.2019. 10:09 / Izvor: Akta.ba
Muzički spektakl u Bijeljini - koncert Beogradske filharmonije

Vrhunski kulturno-muzički događaj - koncert Beogradske filharmonije biće održan u Bijeljini, u svečanom salonu "Moskva" Etno-sela "Stanišići".

Vrhunski kulturno-muzički događaj - koncert Beogradske filharmonije biće održan u Bijeljini, u svečanom salonu "Moskva" Etno-sela "Stanišići", u organizaciji Udruženja muzičkih umjetnika Semberije (UGMUS) i Gradske uprave Grada Bijeljina, najavljeno je danas nakon sastanka predstavnika UGMUS-a, gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića sa Ivanom Tasovcem, direktorom Beogradske filharmonije.

"Tasovac je u Bijeljini na poziv našeg Udruženja radi dogovora o organizaciji koncerta Beogradske filharmonije. Jos se nismo dogovorili oko tacnog datuma, ali možemo reći da ćemo sugrađanima prirediti do sada neviđeni muzički spektakl i vrhunski kulturni događaj ove jeseni. Za sada smo odredili mjesto održavanja koncerta - svecani salon 'Moskva' u Etno-selu 'Stanišići'", istakao je Siniša Pajić, predsjednik UGMUS-a.

Pajić je dodao da posebno zadovoljstvo za njegovo Udruženje i Ivana Tasovca predstavlja prijem u Gradskoj kući od strane Gradonačenika i najava da ce Grad podržati koncert i realizaciju ovog projekta koji predstavlja krunu rada UGMUS-a.

"Nakon ovog koncerta imaćemo problem šta posle raditi, jer je teško nadmašiti Beogradski filharmonijski orkestar. Zbog toga će naš cilj u budućnosti biti da koncert Filharmonije u Bijeljini postane tradicija", dodao je Pajić.

On je podsjetio da je Grad i do sada podržavao bitne kulturno-muzičke događaje kao što su koncerti Banjalučke filharmonije i Simfonijskog orkestra Radio televizije Srbije, koji su održani u organizaciji UGMUS-a.

Nakon što je zahvalio gradonačelniku Mićiću na prijemu, Ivan Tasovac je istakao da bez pomoći Grada i napora koji su uložili članovi UGMUS-a, ne bi bilo moguće realizovati dolazak Filharmonijskog orkestra u Bijeljinu.

"Zahvalio bih se mojim domaćinima na divnom vremenu koje sam proveo u Bijeljini. Čini mi se da je ovo grad u koji dođete poslovno ili turistički, a odete kao prijatelj Grada. Pre svega prijatelj ljudi koji ovde rade i stvaraju ono što se zove - Bijeljina, grad budućnosti. U poslednja 24 časa smo napravili sve preduslove da možemo reći da ispisujemo nove stranice kulturne istorije Grada Bijeljina. Meni je to posebno zadovoljsto jer nema većeg izazova za umjetnika nego otvarati nove prostore i upoznavati novu publiku", naglasio je Tasovac.

On je iskoristio priliku da pozove Bijeljince da 7. septembra dođu u Beograd, na veliki koncert Beogradske filharmonije "Diznijeva fantazija", koji će biti održan na Ušću.

Ulaz na koncert je besplatan, a organizatori "Diznijeve fantazije" svim posjetiocima preporučuj da ponesu ćebe, jer je u pitanju piknik-koncert - spoj prirode i odlične muzike uz prikazivanje crtaća koji su obilježili odrastanje mnogih generacija.

"To je prava prilika za porodice iz Bijeljine da povedu svoju djecu i provedu jedno nezaboravno veče u Beogradu. Vidjeće kako njihova djeca potpuno otvoreno i prirodno slušaju te fenomenale stranice muzike, jer je najveća zabluda da je za koncert klasične muzike potrebna priprema. To vam je kao da tjerate djecu da uče istoriju fudbala prije nego što odu na fudbalsku utakmicu. Inače, sport nisam pomenuo bez razloga jer sam fasciniran činjenicom da je u Bijeljini preko 10.000 djece koja su članovi nekog od lokalnih sportskih klubova. Siguran sam da će dio njih doći u Beograd 7. septembra", izrazio je svoja očekivanja Tasovac.

Gradonačelnik Mićić je naglasio da je uvijek zadovoljstvo ugostiti ljude koji su vrhunski profesionalci i najbolji u svom poslu.

"Čast nam je da ugostimo čovjeka koji je sjajan umjetnik, ali i odličan direktor orkestra kao što je Beogradska filharmonija. Bijeljina kao grad koji želi da bude grad budućnosti, stavlja kulturu na vrh svojih prioriteta i zbog toga sam sa zadovoljstvom prihvatio prijedlog UGMUS-a da organizujemo koncert Beogradske filharmonije u Bijeljini. Osim toga, da bismo omogućili najkavlitetnije kulturne sadržaje u našem Gradu, pored Centra za kulturu, privešćemo namjeni i Sokolski dom, kome ćemo vratiti stari sjaj", najavio je Mićić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza