Pauza / KULTURA I FILM

Na sarajevskom Sajmu knjiga više od 150 izlagača

Na 2.000 metara kvadratnih bit će postavljeno 60 štandova na kojima će izlagati više od 150 izdavača.

18.04.2017. 13:12 / Izvor: Fena

Međunarodni sajam knjiga, njegovo 29. izdanje i 14. bijenale knjige bit će otvoreni sutra, a trajat će do 24. aprila u sarajevskom Centru Skenderija, obogaćujući i ove godine književnu scenu ponudom novih naslova iz BiH i zemalja regiona.

Ove godine, kako je rekao na konferenciji za medije direktor Centra Skenderija Amer Kapo, na Sajmu će biti upriličen veliki broj promocija, a učestvovat će 41 izdavačka kuća iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore, kao i kulturni centri ambasada u BiH.

Zamjenik direktora TDK "Šahinpašić" Muris Šehić rekao je da na Sajam dolaze već poznati izdavači, ali i neki novi. Navodi da će na 2.000 metara kvadratnih biti postavljeno 60 štandova na kojima će izlagati više od 150 izdavača.

Izdavačka kuća "Laguna" redovan je učesnik Sajma knjige u Sarajevu a kako je rekao Ranko Samardžić iz te IK ove godine dolaze s 1.000 naslova iz raznih žanrova.

U okviru Sajma će u saradnji s Fondacijom "Mak Dizdar" biti obilježeno 100 godina od rođenja Maka Dizdara, tako da će i centralno mjesto Sajma "Bosanska kuća" biti preimenovana u "Makovu hižu".

Radno vrijeme Sajma je od 10 do 19 sati, a ulaz je slobodan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza