Na Skenderiji otvorena Zimska čarolija

02.12.2020. 19:13 / Izvor: Akta.ba
Na Skenderiji otvorena Zimska čarolija
OTVORI GALERIJU

Na otvorenom prostoru platoa Centra Skenderije večeras je svečano otvorena otvorena manifestacija "Zimska čarolija na Skenderiji".

Na otvorenom prostoru platoa Centra Skenderije večeras je uz prisustvo novinara otvorena otvorena manifestacija "Zimska čarolija na Skenderiji".

Od večeras do 31. januara građane očekuje bogat i zanimljiv sadržaj kroz realizaciju dva projekta.

Amer Kapo, direktor JP Centar Skenderija kazao je za  Akta.ba da će građani Sarajeva, kao ostali posjetioci, moći uživati u najvećem klizalištu na otvorenom u regiji od 1.800 kvadrata, te ostalim raznovrsnim sadržajima, poput luna parka i svjetlosnim dekoracijama visokim i do osam metara.

Pored ledene plohe će se nalaziti i lunapark, zanimljivi sadržaji za djecu, kao i prodaja suvenira i konzumacija tradicionalne bh. gastro ponude.

"Pored toga, u dvorani "Mirza Delibašić" uporedo će biti realizirana najveća dječija igraonica sa raznovrsnim sadržajima poput togobana na napuhivanje, autića, led displeja", navodi Kapo.

 

Kako je kazao, razlog za organizovanjem manifestacije je posjedovanje opreme koja je nabavljena prošle godine. 

"Zbog toga smo se odlučili da građanima priuštimo malo zadovoljstva u ovo vrijeme pandemije, poštujući sve epidemiološke mjere i da bar na trenutak imamo nadu da će uskoro biti sve kao ranije", ističe on.

Govoreći u uticaju pandemije koronavirusa koja je uzrokovala krizu u gotovo svim sektorima, Kapo kaže da su oni preduzeće koji su je nažalost najviše osjetili.

"Svi sajmovi i programi su otkazani i na ovaj način nastojimo makar malo ublažiti posljedice", poručio je on.

Napominje da i pored toga prave planove za narednu godinu, pogotovo od marta kada kreće sezona sajmova.

"Na proljeće planiramo održavanje sajmova namještaja i knjiga. Nadamo se da će se život što prije početi vraćati u normalu i da ćemo sve to uspjeti realizovati", navodi Kapo. 

Inače, cijena za klizanje na ledenoj plohi je 4 KM za jedan termin, iznajmljivanje klizaljki košta 3 KM, pomagalo za klizanje je dvije KM, garderoba marka, oštrenje klizaljki tri, te korištenje dječije igraonice u dvorani „Mirza Delibašić“ pet maraka za dan.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza