Na Vilsonovom šetalištu svečano otvorena "Ledena čarolija"

28.12.2019. 09:59 / Izvor: Akta.ba
Na Vilsonovom šetalištu svečano otvorena 'Ledena čarolija'
OTVORI GALERIJU

Ovu najznačajniju zimsku manifestaciju, presijecanjem vrpce otvorio je načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldž

Na Vilsonovom šetalištu 27. decembra ove godine uz spektakularan vatromet i bogat zabavno – muzički program svečano je otvorena četvrta po redu "Ledena čarolija Općine Novo Sarajevo". Ovu najznačajniju zimsku manifestaciju, presijecanjem vrpce otvorio je načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo.

U svom obraćanju, načelnik Koldžo istakao je da će Ledena čarolija, kao i prethodne godine, tokom cijelog zimskog raspusta djeci ponuditi besplatno klizanje, ali i ostale različite aktivnosti za sve generacije, koje će se realizirati u narednih mjesec dana.

"Očekujemo što veći broj djece, obzirom na to da novogodišnji praznici tek nastupaju, a i ovo naše klizalište je dosta veće nego prethodnih godina", istakao je načelnik Koldžo.

Na otvorenoj sceni Vilsonovog šetališta i na samom klizalištu u okviru zabavnog programa nastupio je dječiji hor "Suncokreti", dok su na ledu sa najmlađim posjetiocima klizale maskote. Nakon vatrometa sve prisutne zabavio je Edin i unplugged bend.

Tokom cijelog zimskog raspusta djeca će imati priliku besplatno naučiti klizati, a svim posjetiocima će biti obezbijeđeno besplatno korištenje klizaljki, kao i velikog klizališta.  Kao i prošle godine poseban termin izdvojit će se za najmanje klizače, koji na led mogu samo u pratnji roditelja.

Ledena čarolija će sadržavati i još veću igraonicu nego prethodnih godina, gdje će se odvijati brojne edukativne, interaktivne i zabavne radionice. Pažljivo je osmišljen i Food Corner, te prostor za roditelje, koji će, između ostalog moći uživati čitajući knjige dok se mališani igraju.

Cijeli prostor će biti dekorisan kako bi se u punom sjaju dočarala praznična atmosfera na našem najpopularnijem šetalištu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza