Pauza / ŽIVOT I ZDRAVLJE

Na Vilsonovom šetalištu svečano otvorena "Ledena čarolija"

28.12.2019. 09:59 / Izvor: Akta.ba

Na Vilsonovom šetalištu 27. decembra ove godine uz spektakularan vatromet i bogat zabavno – muzički program svečano je otvorena četvrta po redu "Ledena čarolija Općine Novo Sarajevo". Ovu najznačajniju zimsku manifestaciju, presijecanjem vrpce otvorio je načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo.

U svom obraćanju, načelnik Koldžo istakao je da će Ledena čarolija, kao i prethodne godine, tokom cijelog zimskog raspusta djeci ponuditi besplatno klizanje, ali i ostale različite aktivnosti za sve generacije, koje će se realizirati u narednih mjesec dana.

"Očekujemo što veći broj djece, obzirom na to da novogodišnji praznici tek nastupaju, a i ovo naše klizalište je dosta veće nego prethodnih godina", istakao je načelnik Koldžo.

Na otvorenoj sceni Vilsonovog šetališta i na samom klizalištu u okviru zabavnog programa nastupio je dječiji hor "Suncokreti", dok su na ledu sa najmlađim posjetiocima klizale maskote. Nakon vatrometa sve prisutne zabavio je Edin i unplugged bend.

Tokom cijelog zimskog raspusta djeca će imati priliku besplatno naučiti klizati, a svim posjetiocima će biti obezbijeđeno besplatno korištenje klizaljki, kao i velikog klizališta.  Kao i prošle godine poseban termin izdvojit će se za najmanje klizače, koji na led mogu samo u pratnji roditelja.

Ledena čarolija će sadržavati i još veću igraonicu nego prethodnih godina, gdje će se odvijati brojne edukativne, interaktivne i zabavne radionice. Pažljivo je osmišljen i Food Corner, te prostor za roditelje, koji će, između ostalog moći uživati čitajući knjige dok se mališani igraju.

Cijeli prostor će biti dekorisan kako bi se u punom sjaju dočarala praznična atmosfera na našem najpopularnijem šetalištu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Pauza