Na Zimskom salonu knjige naslovi 200 izdavača

12.12.2016. 13:20 / Izvor: Fena
Na Zimskom salonu knjige naslovi 200 izdavača

Salon će i ovaj put ponuditi značajna sniženja, za nove naslove 25 do 30 posto.

Zimski salon knjige u organizaciji TKD "Šahinpašić" počeo je jutros dolaskom i darivanjem prvih posjetitelja u Galeriji Collegium artisticum u Centru Skenderija, a trajat će do 24. prosinca. Knjige su izložene na 52 štanda, uz učešće više od 200 izdavača i knjižara iz BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske, javlja Fena.

Direktor TKD "Šahinpašić" Ajdin Šahinpašić rekao je da očekuje veliku posjetu Salonu knjige, naglašavajući da i ove godine ta izdavačka kuća nudi bogatu ponudu izdanja.

Govoreći o odnosu između bh. i strane književnosti, Šahinpašić ističe da su domaći naslovi zastupljeni oko 20 posto u cjelokupnoj izdavačkoj ponudi.

"Treba biti realan. Nema dovoljno produkcije. Bez obzira na to koliko mi željeli, nemamo bogatu autorsku produkciju", navodi on, dodajući da domaću književnu produkciju treba njegovati te davati šanse mladima.

I ostali izdavači na Salonu knjige očekuju da će ova književno-prodajna manifestacija opravdati njihova očekivanja, ocjenjujući da je prosinac mjesec darivanja.

Salon će i ovaj put ponuditi značajna sniženja, za nove naslove 25 do 30 posto, dok će za pojedina izdanja sniženja biti i do 80 posto. Bit će otvoren od 10.00 do 19.00 sati, uz besplatan ulaz. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza