Pauza

Najava 19.izdanja "Društva znanja" za 13.12.2008

12.12.2008. 09:20 / Izvor: eKapija.ba

U svome 19. izdanju emisija "Društvo znanja" objavljuje priču o dodjeli nagrade za životno djelo u oblasti arhitekture koju je protekle sedmice Akademija nauka i umjetnosti BiH dodijelila arhitekti Bogoljubu Kurpjelu. Ovo je jedan od rijetkih bh. arhitekata koji je u bivšoj Jugoslaviji osvojio tri nagrade za svoje dizajne koji se odnose na hotel Astrea u Mlinima kod Dubrovnika, porodilište u Sarajevu te klinički centar u Banjaluci.

Ekipa emisije nastavlja pratiti priče o informatizaciji škola u BiH kroz akcije koje redovno provodi BH Telekom pomažući na taj način razvoj informatičkog društva. U tematskom dijelu emisije, obrađuju se planovi nove američke administracije koje je obznanio predsjednik Barak Obama o povećanju ulaganja u naučna istraživanja najmoćnije zemlje svijeta.

Svojim gledateljima `Društvo znanja` i ove sedmice predstavlja jedan novi mobilni telefon spreman za mreže nove generacije, kao i novu knjigu koja je ovaj put `Bogati mediji, siromašna demokracija` američkog autora Roberta McChesnya.

Gledaoci i dalje mogu igrati nagradnu igru BH Telekoma gdje imaju priliku osvojiti šest vrijednih nagrada od kjih tri modela mobitela te ultra start paket od 10 KM te dopunu od 5 KM za svaki od narednih 12 mjeseci.

Sadržaji emisije od sada se mogu pratiti i putem novootvorenog bloga www.drustvoznanja.blogger.ba

E-mail redakcije je dz@fotoart.ba

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza