Pauza

Najava emisije "Naked TV" za 01. mart 2009. godine: Umjetnost, amaterska ili profesionalna?

23.02.2009. 14:38 / Izvor: eKapija.ba

Umjetnost, amaterska ili profesionalna, tema je ovosedmičnog izdanja Naked TV-a. Da li je umjetnost u BIH oznaka za niz beskrajno dosadnih izložbi ili smo i mi otvorili vrata za nove ideje? Pogledajte intervju sa Eminom Huskić i Dženanom Hadžihasanovićem, mladim umjetnicima koji ljudsko tijelo koriste kao slikarsko platno na kojem, kako kažu, mogu oslikati svaki pa i najkomplikovaniji motiv.

"Interesantno je da se uglavnom traže reprodukcije djela poznatih slikara. Boje koje koristimo su neškodljive i lako ih je isprati vodom. U skorije vrijeme planiramo održati izložbu no postoji problem pronalaska modela jer nema puno zainteresovanih koji bi pred posjetioce stali "obučeni" samo u tanak sloj tempere" ,ističe Hadžihasanović.

Jedanako kreativan je i Emir Kapetanović, svestrani umjetnik koji izrađuje zanimljive maske od drveta.

"Inspiriše me unutarnje čovjekovo biće, nije teško nacrtati portret ali je daleko teže prikazati osobu iznutra", kaže Kapetanović. Iz razgovora sa Emirom proizašlo je i pitanje za Nakedovu anketu – "U čemu je razlika između skulptora i vajara?" i "Šta je pop-art?"

Za Naked TV govore i Ivan Hrkaš, asistent na ALU, Stefania Kregel iz "Tanzelarije", Nina Hadžić - karikaturistica, Nihad Hasanović - književnik, Leo Šarić, Merima Smajlović, Selma Hadžić i Latifa Imamović, a ispred Gradskog pozorišta Živinice pozdravit će vas glumci Hazim Mujčinović i Emina Goletić.

Novi Naked TV se emitira na BHT-u 01. marta 2009. godine u 22:15. Voditelji emisije su: Nejra Sitnić, Ilma Ramčević i Gorjan Kalauzović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza