Pauza

Najava za 26. izdanje "Društva znanja" za 31.01.2009.godine

30.01.2009. 15:34 / Izvor: eKapija.ba

Emisija "Društvo znanja" koju produciraju Foto Art Sarajevo i BH Telecom ove subote u svome je 26. izdanju. U emisiji će ovaj put tematski biti obrađen koncept IPTV ili televizije zasnovane na internet protokolu koju će BH Telecom u junu ove godine uvesti i u naše domove pod brendiranim nazivom "Moja TV".

Ekipa emisije propratila je i ovogodišnje "Dane univerzitetske berze" koji su održani na Sarajevskom univerzitetu gdje je potpisan sporazum između univerziteta i vodećih bh. kompanija te institucija Kantona Sarajevo kojim će se uspostaviti transfer novih kadrova sa fakulteta ka privredi.

"Društvo znanja" bilježi još jednu značajnu priču koja se tiče Mašinskog fakulteta u Sarajevu. Naime, Laboratorija za mjernu tehniku ovog fakulteta protekle je sedmice dobila prvo rješenje o akreditaciji na putu da postane državna laboratorija za mjerenje osnovnih veličina kakve su dužina, uglovi i hrapavost.

Gledateljima će biti predstavljena i jedinstvena baza historijske građe kroz web stranicu www.footnote.com, u okviru rubrike "Informatizacija društva".

Prof. Emir Turkušić predstaviće knjigu Billa Brysona "Kratka povijest gotovo svega" , jedno naučno-popularno djelo koje govori o historiji nauke i najznačajnijim svjetskim otkrićima do današnjih dana.

U emisiji prezentiramo i najnovije iz ponude mobilnih telefona BH Telecoma a ovaj put to će biti model Samsung U900 soul.

Gledatelji mogu nastaviti nagradnu igru i osvojiti šest nagrada među kojima su mobitel sa ultra start paketom i dopunom za godinu dana, te između ostalih, usb stick i bluetooth slušalica.

Redakciju emisije možete kontaktirati putem e-maila dz@fotoart.ba

Emisija `Društvo znanja` na programu je u subotu 31.01.2009 ovaj put u 11 sati i 40 minuta, a reprizno nedjeljom u 9 sati ujutro.

Sadržaje emisije možete pratiti i na zvaničnom blogu www.drustvoznanja.blogger.ba

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza