Pauza

Najava za 30. izdanje "Društva znanja" za 28.02.2009. godine

27.02.2009. 11:02 / Izvor: eKapija.ba

30. izdanje "Društva znanja", informativno-obrazovnog serijala koji produciraju Foto Art Sarajevo i BH Telecom, na programu je u subotu 28.02.2009. godine u 11 sati i 30 minuta na TV OBN.

Najnovije izdanje emisije bavi se uglavnom pitanjem informatizacije kroz nekoliko tematskih priloga. Jedan od njih je početak izdavanja dozvola telekom operatorima za pokretanje mreža treće generacije mobilne telefonije.

Biće predstavljena i nova usluga BH Telecoma koja namijenjena poslovnim korisnicima a nazvana je korporativni GPRS i predstavlja dio ponude za kreiranje virtuelnih privatnih mreža.

U redovnom sedmičnom osvrtu razmatra se utjecaj modernih tehnologija na stvaranje jedne nove, globalne kulture i obrazaca ponašanja.

Posebna priča posvećena je digitalizaciji najveće biblioteke na svijetu – Kongresne biblioteke SAD-a koja je počela sa prebacivanjem svoga sadržaja na internet.

U rubrici "Portret škole" biće predstavljen Centar za interdisciplinarne postdiplomske studije Univerziteta u Sarajevu, kao danas vodeća obrazovna ustanova u Bosni i Hercegovini u oblasti postdiplomskih studija.

Gledatelji mogu nastaviti igrati i nagradnu igru u kojoj imaju šansu osvojiti šest vrijednih nagrada.

Emisija "Društvo znanja" od sada se može gledati i na internetu, na portalu BH Telecoma na adresi www.bhtelecom.ba/drustvo_znanja.html

Uz ovo, emisija će biti prvi domaći televizijski uradak koji će se naći u digitalnoj bazi IPTV servisa BH Telecoma "Moja TV" koji će biti pokrenut ovog ljeta.

Sadržaji emisije mogu se pratiti i putem bloga www.drustvoznanja.blogger.ba a kontakt redakcije emisije je e-mail dz@fotoart.ba

"Društvo znanja" se reprizira nedjeljom u 9 sati ujutro.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza