Pauza

Najava za 34. izdanje "Društva znanja" za 28.03.2009. godine

27.03.2009. 12:23 / Izvor: eKapija.ba

Emisija "Društvo znanja" koja se ove sedmice emitira u subotu u 12 sati na TV OBN, u svome 34. izdanju objavljuje brojne sadržaje od kojih izdvajamo najaktuelnije priloge. Gost emsije je prof. Nicholas Hellmuth, vodeći svjetski stručnjak u oblasti digitalzacije kulturne baštine u svijetu, koji je nedavno bio gost Foruma novih tehnologija u Sarajevu. Prof. Hellmuth govorio je o radu fondacije FLAAR koju je osnovao prije 40 godina te o mogućnostima iskorištavanja digitalizacije u Bosni i Hercegovini.

U rubrici Portret znanstvene ustanove biće predstavljen Centar za srce KCUS-a, kao specijalizirana klinika koja je postigla najbolje rezultate u tretiranju bolesti srca u regionu.

U Minutama BH Telecoma biće emitirana dva priloga koja svjedoče o daljnjem napretku najuspješnijeg bh. telekomunikacijskog operatera. Prvi je vezan za pokretanje projekta agregacijsko-distribucijskog dijela MAN mreže koja će proširiti kapacitete za pristup širokopojasnom internetu ali i omogućiti realizaciju digitalne televizije te mobilne mreže treće generacije. Drugi prilog govori o sniženju cijena DATA paketa u mobilnoj telefoniji čime je omogućeno jeftinije surfanje mobilnim internetom.

U redovnom sedmičnom osvrtu pažnja je posvećena 20 godina od pokretanja world wide web-a, kao vizualnog uvezivanja internet mreže pokrenute još 60-tih godina prošlog stoljeća.

U rubrici portret naučnika predstavlja se akademski rad profesora Filozofskog fakulteta u Sarajevu dr. Nevada Kahterana. Akademik prof.dr. Branislava Peruničić gledaocima će govoriti o djelu "Snovi moga oca: priča o rasi i nasljedstvu" koju je prije 14. godina napisao aktuelni američki predsjednik Barak Obama.

Gledatelji još u ovoj epizodi mogu nastaviti igrati nagradnu igru te osvojiti jednu od šest nagrada koje osigurava BH Telecom, a među njima su svakako najvrijednije mobitel sa ultra start paketom i dopunom za godinu dana.

Svim gledateljima "Društva znanja" obavještenje da je ovo posljednje izdanje emisije u njenoj prvoj sezoni emitiranja na TV OBN. Emisija će se ponovo emitirati nakon kratke pauze ali na programu nekog od drugih emitera u Bosni i Hercegovini. Redakcija će o tome blagovremeno obavjestiti javnost putem bloga www.drustvoznanja.blogger.ba ili portala BH Telecoma www.bhtelecom.ba, kao i drugih medija.

Redakcija do tada ostaje otvorena za sve prijedloge koje gledaoci imaju putem e-maila dz@fotoart.ba

Repriza posljednjeg izdanja emisije je u nedjelju u 9 sati ujutro.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza