Pauza

Najavljujemo sedmo izdanje "Društva znanja" na TV OBN

19.09.2008. 10:34 / Izvor: eKapija.ba

Emisija "Društvo znanja" u produkciji Foto Arta i BH Telecoma i ove sedmice donosi interesantne naučne priče i nova znanja na male televizijske ekrane. U tematskom dijelu emisije biće objavljena priča o elektronskom zdravstvu odnosno načinu na koji se putem modernih komunikacijskih tehnologija liječenje može obavljati i kod kuće, povezivanjem pacijenata sa liječnicima u bolnici. O ovom konceptu i razvoju pametnih kuća kao tehnološke podrške starim i iznemoglim osobama, govoriće uspješna domaća naučnica dr. Sanja Durmišević-Alićehajić sa Tehničkog univerziteta u holandskom gradu Delftu.

"Društvo znanja" donosi i posebnu priču o ekološkim naporima Evropske unije koji su je tokom posljednjih 50 godina pretvorili u lidera u proizvodnji zelenih tehnologija.

U rubrici Portret škole biće predstavljen Institut za hidrotehniku Građevinskog fakulteta u Sarajevu koji više od pola stoljeća predstavlja središte naučnog i stručnog znanja u oblasti hidrotehnike i zaštite okoliša.

Akademik Esad Duraković gledaocima će predstaviti kapitalno djelo američkog naučnika Edvarda Saida "Orijentalizam" koje govori o odnosu Zapadne civilizacije prema orijentalnom svijetu.

Od ove emisije BH Telecom gledaoce nagrađuje sa sedam nagrada. Uz web kameru, blue tooth slušalicu, usb stick, ruksak i peškir sa logom BH Telecoma, ovaj put možete osvojiti mobilni telefon i ULTRA paket sa 10 KM kredita te dopunu od 5 KM za svaki naredni mjesec tokom godine dana.

"Društvo znanja" emitira se u novom terminu u subotu, u 15 sati i 05 minuta, te reprizno srijedom u 14 sati i 25 minuta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza