Pauza

Naked TV za 15.02. – Flower power

09.02.2009. 13:13 / Izvor: eKapija.ba

U novom izdanju emisije Naked tim istražuje koliko ideje "flower power" generacije žive u današnjem društvu. Vesna Pašić, profesorica na Arhitektonskom fakultetu i nekadašnja hippijevka ukratko nam je opisala atmosferu 70 –ih: "Uzimali smo od svega samo ono konstruktivno i poticajno. To nas je činilo drugačijim od mnogih koji su krenuli putem droge, što će na koncu i dovesti do propadanja hippie zajednice" Uprkos negativnim stavovima koji se vežu na pomen ovog pokreta, većina sagovornika za Naked TV ističe pretežno njegove pozitivne strane.

"Kozmopolitizam, široka komunikacija, bez nacionalnih ili rasnih podjela među ljudima objedinjena pod sloganom - All we need is love" suština je hippie filozofije. Mnogi će prigovoriti da je hippije uništila droga, no danas drogu također možete kupiti na svakom ćošku, s tim da živimo u društvu sa malo ljubavi i građanske slobode" izjava je Želimira Altarca -Čička. Pa iako bi se dalo zaključiti da neohippijevski motivi i dalje postoje u srcima mnogih, na pitanje "Ko su djeca cvijeća?" više od polovine anketiranih nije znalo dati odgovor.

Kroz "Naked.TV" vas vode: Ilma Ramčević, Nejra Sitnić i Gorjan Kalauzović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza