Naklade Mate predstavlja: Upravljanje kvalitetom: Lean proizvodnja–Six sigma

04.06.2018. 08:40 / Izvor: Akta.ba
Naklade Mate predstavlja: Upravljanje kvalitetom: Lean proizvodnja–Six sigma

Knjiga je potrebna teoretičarima i praktičarima menadžmenta kvaliteta, koji žele obogatiti svoje znanje potpuno novom filozofijom upravljanja

Prof. Dr. Ismar Alagić priredio je i objavio knjigu Upravljanje kvalitetom: Lean proizvodnja – Six sigma koju Naklada Mate izdvaja iz svoje ponude.

"Kao pionirski poduhvat rukopis se preporučuje i široj domaćoj stručnoj javnosti, s obzirom na to da autor nudi i pregršt različitih stavova koji imaju svoju neupitnu praktičnu vrijednost od aplikativnog značaja za daljnji razvoj i jačanje konkurentnosti domaće automobilske industrije izazvane tehnuičko tehnološkim progresom i globalizacijskim kretanjima."

doc.dr.sci Alaudin Brkić

"Knjiga je potrebna teoretičarima i praktičarima menadžmenta kvaliteta, koji žele obogatiti svoje znanje potpuno novom filozofijom upravljanja, zasnovanom na lean konceptu."

Dr Dženan Kulović

"Promatrano kroz povijest, kada je u pitanju proizvodnja, čovjek stalno teži ka ostvarivanju tri važne komponente: proizvesti proizvod uz što manje troškove; proizvesti ga za što je moguće kraće vrijeme i naravno, da taj proizvod bude kvalitetan iz svih aspekata kvalitete. Prepoznavši navedeno, autor Dr. Ismar Alagić je svojom monografijom dao doprinos svim navedenim aspektima koji imaju utjecaj na navedene komponente, imajući u vidu njihovu međusobnu konfliktnost. Autor s pravom navodi da za sve ove aktivnosti koje gospodarski subjekt treba provesti na realizaciji postizanja bolje organiziranosti u svakom segmentu sustava i procesa, leži u na pravovremenoj odluci i podršci menadžmenta."

 Prof. Dr. Vojo Višekruna

Cijena: 83,00 KM

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza