Nakon Armanija i Huga Bossa i Gucci prestaje koristiti krzno

12.10.2017. 14:01 / Izvor: Akta.ba
Nakon Armanija i Huga Bossa i Gucci prestaje koristiti krzno

Ova odluka rezultat je dugogodišnje suradnje HSUS-a i LAV-a, članica Fur Free Alliancea.

Organizacije The Humane Society of the United States (HSUS) i LAV te međunarodna koalicija Fur Free Alliance (FFA) sa zadovoljstvom su objavili da je u svijetu vodeća modna kuća Gucci objavila da više neće koristiti životinjsko krzno, počevši od svoje kolekcije za proljeće i ljeto 2018. godine.

"Jedna od suštinskih vrijednosti je društvena odgovornost i nastavit ćemo stremiti prema boljem za okoliš i životinje. Uz pomoć HSUS-a i LAV-a, Gucci jedva čeka napraviti ovaj sljedeći korak te se nada da će nadahnuti ostale na inovaciju i podizanje osviještenosti mijenjajući luksuznu modnu industriju nabolje", kazao je  Marco Bizzarri, predsjednik i glavni direktor Guccija.

Ova odluka rezultat je dugogodišnje suradnje HSUS-a i LAV-a, članica Fur Free Alliancea, međunarodne koalicije koju čini više od 40 organizacija za zaštitu životinja koje zajedno rade na ukidanju trgovine krznom.

Gucci se tako priključio brojnim ostalim vodećim modnim brendovima i trgovinama koje ne koriste krzno poput Armanija, Hugo Bossa, Net-a-Portera, Stelle McCartney i drugih.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza