Nema potvrđenih slučajeva koronavirusa u Kantonu Sarajevo

Pauza / ŽIVOT I ZDRAVLJE

Nema potvrđenih slučajeva koronavirusa u Kantonu Sarajevo

14.03.2020. 13:33 / Izvor: Akta.ba

Epidemiološka situacija u Kantonu Sarajevo je i dalje zadovoljavajuća i nema potvrđenih slučajeva oboljelih od koronavirusa.

Vlada Kantona Sarajevo zajedno sa  Kriznim štabom Ministarstva zdravstva KS kontinuirano prati sva dešavanja i ovim povodom redovno održava sjednice.

Na današnjoj četvrtoj vanrednoj sjednici Vlade KS zaključeno je da će sva resorna ministarstva, kao i do sada, poduzimati sve aktivnosti vezane za trenutnu aktuelnu situaciju u vezi sa koronavirusom.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo je od četvrtka 12. marta 2020.godine organizovalo online nastavu u osnovnim i srednjim školama, a od ponedjeljka, 16. marta 2020. godine se obustavlja rad dječijih vrtića  u periodu od najmanje 15 dana, te produženih boravaka u školama do 25. marta.

Također, Krizni štab Ministarstva zdravstva podsjeća da je i dalje na snazi obustavljanje i održavanja kulturnih, sportskih događaja i treninga za djecu i mlade u KS.

Vlada Kantona Sarajevo i Krizni štab, s obzirom na aktelnu situaciju, apeluju na sve građane, posebno na stariju populaciju, da smanje kretanje na minimum i izbjegavaju okupljanja, naročito u ovom periodu kad je povećan broj oboljelih od sezonske gripe i respiratornih oboljenja.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Pauza