Nindža kornjače (3D) u Family Centru Ekran

12.08.2014. 12:12 / Izvor: eKapija.ba

Filmsku sedmicu od 14. avgusta predvodi avantura koja je proteklog vikenda debitovala na prvom mjestu američkog box officea sa vikend zaradom od 65 miliona dolara

Filmsku sedmicu od 14. avgusta predvodi avantura koja je proteklog vikenda debitovala na prvom mjestu američkog box officea sa vikend zaradom od 65 miliona dolara

“Nindža kornjače (3D)” (Teenage Mutant Ninja Turtles). Kako tamna sila preuzima Njujork, građanima su potrebni heroji – a dobiće ih u najneobičnijem obliku koji je čovječanstvo ikada videlo:  hrabru i nemilosrdnu silu reptilnog oblika poznatu kao Nindža kornjače. Zasnovano na likovima poznatim širom sveta, od strip autora Pitera Lerda i Kevina Istmana, moćna četvorka već decenijama zabavlja publiku svih uzrasta a sada je konačno stigla i na veliko platno. Kriminal i strah se šire ulicama dok Sjekač i njegov zli klan Stopalo haraju gradom, manipulišući policijom i političarima. Budućnost djeluje sumorno, sve dok četvorica odbačene braće, preživjeli dokazi naučnog eksperimenta koji je pošao po zlu, ne izađu iz podzemlja i prigrle svoju sudbinu maskiranih zaštitnika. 

Režiju potpisuje Džonatan Libesmen (Bijes Titana) a scenaristi su Džoš Apelbaum i Andre Nemec (Nemoguća misija: protokol duh), i Evan Doerti. Producenti su Majkl Bej (Transformersi franšiza), Endrju Form, Bred Fuler, Galen Voker, Scot Mednik i Ijan Brajs. Glavne uloge tumače Megan Foks, Vil Arnet, Vilijam Fičner, Deni Vudbrn,  Ebi Eliot, Noel Fišer, Džeremi Hauard, Pit Plošek, Alan Ričson i Vupi Goldberg. 

Termini projekcija svaki dan od:  14:00, 16:00, 18:00 i 20:00 sati.

Subotom i nedjeljom od: 10:00, 12:00, 14:00, 16:00, 18.00 i 20:00 sati.

Nova filmska sedmica nam donosi svjetsku premijeru filmske franšize s najviše glumačkih zvijezda u istoriji, eksplozivnih kaskaderskih akrobacija i nevjerojatnog oružja „Plaćenici 3“ (The Expendables 3).  Po prvi put zajedno u jednom filmu glume Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Jason Statham, Mel Gibson, Wesley Snipes, Harrison Ford i još 11 legendi.

Njihova misija spriječiti da moćno oružje padne u krive ruke završava neočekivano za Barneyja Rossa (Sylvester Stallone) i njegov vrhunski tim plaćenika. Otkriju da je okrutni trgovac oružjem kojeg traže zapravo Conrad Stonebanks (Mel Gibson) – Barneyjev stari partner i suosnivač njihovog tima, za kojeg su mislili da ga je Barney ubio prije više od desetljeća.  Nakon velike bitke Stonebanks uspije pobjeći, a veteran Hale Caesar gotovo nastrada, što ponuka Barneyja da dođe do nevjerojatne odluke – umiroviti iskusne veterane i zaposliti grupu novih plaćenika (Kellan Lutz, Ronda Rousey, Glen Powell i Victor Ortiz) koji će unijeti svježu energiju i nove vještine u tim. Kad CIA agent Max Drummer (Harrison Ford) pošalje novi tim po Stonebanksa taj prepredeni preprodavač oružja uspije ih zarobiti i stari veterani su primorani ponovno vratiti se u igru.

Termini projekcija svaki dan od: 21:00 sat.

Petkom, subotom i srijedom od: 21:00 i 22:00 sata.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza