Nissan Qashqai najsigurniji kompaktni obiteljski automobil

15.01.2015. 09:25 / Izvor: Dnevni list
Nissan Qashqai najsigurniji kompaktni obiteljski automobil

U izravnim sudarima putnička kabina ostaje stabilna, a očitanja na lutkama pokazuju dobru zaštitu koljena i bedrenih kostiju vozača i putnika.

Prema neovisnoj organizaciji za testiranje Euro NCAP, Nissan Qashqai je najsigurniji kompaktni obiteljski automobil na tržištu. Zahvaljujući nizu novih i inovativnih sigurnosnih obilježja, uključujući Nissanov Safety Shield, nagrađeni crossover je tijekom 2014. dobio bolje ocjene za sigurnost od bilo kojeg drugog automobila u svojoj klasi.

To posljednje dostignuće je dio Nissanovog hat tricka Euro NCAP-ovih nagrada 2014. – nakon maksimalnih pet zvjezdica za novi X-Trail i novi Pulsar, povećavajući ugled proizvođača kao marke koja se ističe kvalitetom i sigurnošću.

"U izravnim sudarima putnička kabina ostaje stabilna, a očitanja na lutkama pokazuju dobru zaštitu koljena i bedrenih kostiju vozača i putnika. Lutka vozača dobila je najviše bodova, s dobrom zaštitom svih dijelova tijela. Najbolje ocjene su također postignute u testu s bočnom preprekom, u kojem su svi dijelovi tijela bili dobro zaštićeni", naveli su iz Nissana.

Dizajniran i konstruiran ponuditi najvišu razinu zaštite za djecu, novi Qashqai je briljirao i u testovima s djecom. Na temelju očitanja s lutkama djece upotrijebljenim u dinamičkim testovima, Qashqai je dobio maksimalne ocjene za zaštitu djeteta u dobi od 18 mjeseci. Treba istaknuti i da je Qashqaijev prednji branik dobio najviše ocjene za zaštitu nogu pješaka.

Dizajniran, konstruiran i napravljen u Velikoj Britaniji, novi Nissan Qashqai nastavlja nuditi neusporediv paket tehnologije, sigurnosti, praktičnosti i učinkovitosti. Rezultati na testiranjima Euro NCAP-a su posljednja u nizu velikih uspjeha koje su postigli Nissan i novi crossover.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza