Ništa od korištenja istih karata u vozilima Grasa i Centrotransa

04.01.2017. 15:55 / Izvor: Akta.ba
Ništa od korištenja istih karata u vozilima Grasa i Centrotransa

Putnici koji koriste pretplatne karte Centrotrans Eurolinesa bit će blagovremeno obaviješteni u slučaju bilo kakvih promjena.

Zbog odbijanja preduzeća GRAS, nije stupila na snagu odluka Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo kojom je bilo predviđeno da putnik u javnom prijevozu može koristiti dva operatera - saopćeno je iz preduzeća Centrotrans Eurolines.

Navodi se da se na ovaj način putnici dovode u zabludu jer se bez provođenja Odluke od oba prijevoznika, ona ne može realizovati čime pretplatne karte ne vrijede u vozilima oba prijevoznika.

"Kompanija Centrotrans Eurolines je od Ministarstva saobraćaja i nadležnih inspekcijskih organa tražila poduzimanje odgovarajućih mjera kako bi se provela Odluka o raspodjeli prihoda koji se ostvaruju prodajom svih vrsta prijevoznih karata, osim pojedinačnih, te krenulo u proces sistemskog uređenja javnog prijevoza u Kantonu Sarajevo", navodeno je iz ove kompanije.

Putnici koji koriste pretplatne karte Centrotrans Eurolinesa bit će blagovremeno obaviješteni u slučaju bilo kakvih promjena u vezi s važenjem pretplatnih karata.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza