Nokia se ipak ne vraća na smartfon tržište

27.04.2015. 09:48 / Izvor: B92
Nokia se ipak ne vraća na smartfon tržište

U kratkoj poruci, objavljenoj na svom sajtu, Nokia ističe da "trenutno ne postoje planovi o proizvodnji ili prodaji potrošačkih telefona".

Nakon što je najveći broj IT medija, prije nekoliko dana objavio izjavu jednog od zvaničnika kompanije Nokia o povratku na smartfon tržište, finski gigant juče je diskreditovao ove navode.

U kratkoj poruci, objavljenoj na svom sajtu, Nokia ističe da "trenutno ne postoje planovi o proizvodnji ili prodaji potrošačkih telefona". Nokia dodaje: "Ovi izvještaji su lažni, i sadrže komentare koji su netačno pripisani zvaničniku kompanije Nokia".

Prošlo je godinu dana od kako je Microsoft okončao kupovinu mobilnog odjeljenja Nokije, ali to nije spriječilo glasine i priče o tome da bi finska kompanija jednog dana mogla da se vrati na tržište telefona. Kakvi god planovi Nokije budu, kompaniji su i dalje vezane ruke ugovorom sa Microsoftom, koji Nokiu obavezuje da svoj brend na telefonima ne može da koristi prije četvrtog tromjesečja 2016. godine.

Velike su šanse (bazirano na ranijim komentarima od strane Nokije) da će kompanija telefone kreirati u partnerstvu sa drugim proizvođačima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza