Pauza / INOVACIJE I TEHNOLOGIJE

Nova aplikacija: Facebook će moći prepoznati glazbu i serije

23.05.2014. 11:38 / Izvor: 24sata

Facebook se ponovo vodi idejom što ne možeš kupiti, stvori svoje. Tako će uskoro svojim korisnicima, poput popularnog Shazama, omogućiti prepoznavanje glazbe koju slušaju i filmova ili serija koje gledaju.

Shazam funkcionira tako da kada čujete neku pjesmu, uključite aplikaciju i kliknete na veliki gumb koji vam za nekoliko sekundi detektira koju pjesmu slušate.  Sličnu stvar će moći napraviti korisnici iOS i Android aplikacija Facebooka. Dakle, kada budete pisali status aplikacija će, ukoliko prepozna pjesmu koju slušate, punuditi opciju da kliknete na nju i dopišete poruku.

Isto kao i običan post, možete odabrati tko će vidjeti vašu poruku, a svi korisnici će odmah imati priliku poslušati 30 sekundi isječka, dok će kod serija ili filmova biti objavljen samo kratki isječak s određene sezone i epizode.

Iako neki strahuju da će time biti narušena privatnost korisnika, iz Facebooka poručuju  da aplikacija objavljuje  sadržaj tek kada je aktivirate. Isto tako može se isključiti u bilo kojem trenutku. Cilj nove aplikacije je omogućiti korisnicima da na lakši način na Timeline postavljaju što gledaju i slušaju. Aplikacija bi se kroz nekoliko tjedan trebala pojaviti na mobilnim platformama.

PODIJELI:

TAGOVI:

Facebook

filmovi

serije

glazba

Timeline

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza