Nova aplikacija: Facebook će moći prepoznati glazbu i serije

23.05.2014. 11:38 / Izvor: 24sata
Nova aplikacija: Facebook će moći prepoznati glazbu i serije

Kada budete pisali status aplikacija će, ukoliko prepozna pjesmu, film ili seriju, punuditi opciju da kliknete na nju i dopište poruku. Pojavit će se za nekoliko tjedana.

Facebook se ponovo vodi idejom što ne možeš kupiti, stvori svoje. Tako će uskoro svojim korisnicima, poput popularnog Shazama, omogućiti prepoznavanje glazbe koju slušaju i filmova ili serija koje gledaju.

Shazam funkcionira tako da kada čujete neku pjesmu, uključite aplikaciju i kliknete na veliki gumb koji vam za nekoliko sekundi detektira koju pjesmu slušate.  Sličnu stvar će moći napraviti korisnici iOS i Android aplikacija Facebooka. Dakle, kada budete pisali status aplikacija će, ukoliko prepozna pjesmu koju slušate, punuditi opciju da kliknete na nju i dopišete poruku.

Isto kao i običan post, možete odabrati tko će vidjeti vašu poruku, a svi korisnici će odmah imati priliku poslušati 30 sekundi isječka, dok će kod serija ili filmova biti objavljen samo kratki isječak s određene sezone i epizode.

Iako neki strahuju da će time biti narušena privatnost korisnika, iz Facebooka poručuju  da aplikacija objavljuje  sadržaj tek kada je aktivirate. Isto tako može se isključiti u bilo kojem trenutku. Cilj nove aplikacije je omogućiti korisnicima da na lakši način na Timeline postavljaju što gledaju i slušaju. Aplikacija bi se kroz nekoliko tjedan trebala pojaviti na mobilnim platformama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza