Nova dječija knjiga na Sajmu knjige sa novim izdanjima lektira i udžbenika

20.04.2016. 23:27 / Izvor: Akta.ba

Promocije Nove dječije knjige smještene su na izložbenom štandu, među kojima se mogu naći lektire i udžbenici za osnovnu školu koje djeca i roditelji poznaju već od prije.

Na sarajevskom Sajmu knjige koji se održava do 24. aprila nalazi se i Nova dječija knjiga koja se predstavlja sa lektirama i udžbenicima za osnovnu školu koje djeca i roditelji poznaju već od prije.

“Prodaja knjiga ide očekivanim intenzitetom i mi se nadamo dobroj posjećenosti kao i svake godine. Štand smo uredili i namjestili i očekujemo da će kupci biti zadovoljni i smatram da će ovo biti jedan od uspješnijih sajmova koje smo dosad imali”, istakao je za Akta.ba Budislav Vojinović, direktor izdavačke kuće Nova dječija knjiga.

Vojinović je posebno naglasio da, što se tiče naslova, mogu se pohvaliti da su jedini distributor i da imaju prava za Pipi Dugu Čarapu na prostoru bivše Jugoslavije. Ta knjiga je najprodavanija u regionu i ova izdavačka kuća je uspjela uraditi i novo izdanje.

“Imamo i mnogo reizdanja sa novim koricama što predstavlja jedno osvježenje čime nam knjige sa svakim izdanjem izgledaju svježije i ljepše”, napomenuo je Vojinović.

M.I.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza