Nova pjesma Toše Proeskog "Sve je ovo premalo za kraj"

24.01.2013. 22:50 / Izvor: eKapija.ba

Pjesma "Sve je ovo premalo za kraj", napisana je 2006. godine, a demo verzija je pronađena u njegovom računaru nakon smrti. Muziku i tekst napisala je Jelena Trifunović, a aranžman potpisuje Nikša Bratoš.

Album najvećih hitova Toše Proeskog, pod nazivom "The Best of Toše", objaviće sutra "City records", a na "YouTubeu" se danas pojavila nova pjesma "Sve je ovo premalo za kraj", koja ga najavljuje.

Muziku i tekst napisala je Jelena Trifunović, a aranžman potpisuje Nikša Bratoš. "City records" će sutra, na 32. rođendan makedonskog pjevača, izdati album sa njegovim najvećim hitovima.

Posljednja pjesma tragično nastradale makedonske zvijezde Tošeta Proeskog koja je u demo verziji pronađena u njegovom starom laptopu  objavljena je u čast njegovog 32. rođendana. Da podsjetimo, Toše Proeski je stradao u saobraćajnoj nesreći 2007. godine.

Brojni fanovi iz regiona s nestrpljenjem očekuju promociju numere koja će biti upriličena u muzeju u Kruševu, podignutom njemu u čast. Muziku i tekst ove pjesme koju je pokojni pjevač otpjevao sam za klavirom napisala je Jelena Trifunović, dok je aranžman uradio Nikša Bratoš.

"Toše je bio oduševljen numerom, koju je kupio kad je njegov posljednji album već bio gotov. Dopala mu se i želio je da je ima za sebe. Nažalost, zbog tragičnog događaja nikada je nije snimio u studiju. Iskreno, i ja sam bila veoma iznenađena i dirnuta kad su mi rekli da su je pronašli u njegovom starom kompjuteru, i da ju je otpjevao uz klavir.

Sam, za svoju dušu.

Čak se na snimku čuje i lavež pasa jer mu je vjerovatno prozor bio otvoren. Takođe, rečeno mi je da je samo pola strofe otpjevao, da su dijelove morali kompjuterski da čiste i obrađuju. Nisam čula finalnu verziju, ali ne sumnjam da je čarobna i veoma dirljiva" - kaže Jelena, koja je inače autor mnogih hitova naših najvećih zvijezda.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza