Pauza / KULTURA I FILM

Nove projekcije filmova u Ekranu Zenica

25.09.2018. 12:18 / Izvor: Akta.ba

Krimi komedija o afro-američkom detektivu “BLACKKKLANSMAN”, akcija sa Jannifer Garner u glavnoj ulozi “PEPERMINT”, porodični igrani film za sve uzraste “ZLOGONJE” od 27. septembra na programu Multiplexa Ekran Zenica i pretpremijerna projekcija muzičke drame “ZVIJEZDA JE ROĐENA” od 03. oktobra u Multiplexu Ekran Zenica

BLACKKKLANSMAN

Fantastični vizionar, Spajk Li, predstavlja nam nevjerovatnu priču o afro-američkom detektivu koji se infiltrirao među članove Kju Kuks Klana. Početak sedamdesetih godina prošlog vijeka bio je period velikih društvenih previranja i borbe za građanska prava i jednakosti. Ron Stelvort postao je prvi afro-američki detektiv u policiji Kolorado Springsa, ali njegov dolazak dočekan je sa skepsom i otvorenom netrpeljivošću prema njemu. Bez obzira na sve, on je riješen da uspije u poslu i učini da se za njegovo ime sazna i tako pomogne svojoj zajednici. Veoma hrabro ulazi u rizičnu misiju, da se infiltrira među članove Kju Kluks Klana.

Termini projekcija svaki dan od: 19:00 i 21:30 sati

Trailer filma “BlacKKKlansman” možete pogledati na linku:
 

PEPERMINT

Jennifer Garner u ulozi majke koja se budi iz kome nakon što su joj muž i kćer ubijeni u brutalnom napadu. Kad shvati da sustav štiti ubojice od pravde, njezina životna misija postaje osveta suprugove i djetetove smrti. Provodi godine trenirajući kako bi pravdu uzela u svoje ruke.

Termini projekcija svaki dan od: 18:30 i 20:30 sati

Trailer film “Pepermint” možete pogledati na linku:

ZLOGONJE

Zlogonje je  igrani film za djecu zasnovan na motivima knjige O dugmetu i sreći spisateljice Jasminke Petrović. Ovo je debitantski film reditelja Raška Miljkovića. Svoju BiH premijeru je doživio na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, a u bosanskohercegovačke kino dvorane stiže 27. septembra 2018. godine. Zlogonje je priča o desetogodišnjem Jovanu koji je rođen sa parcijalnom cerebralnom paralizom. Stidljiv, samosvjestan i bez mnogo prijatelja, on u svojoj mašti često bježi u svijet gdje je superheroj koji se bori protiv kriminala i koji nije ograničen sopstvenim tijelom. Jovanov svijet se iznenada mijenja kada u njegovo odeljenje stiže nova učenica Milica. Ona vjeruje da je njena maćeha vještica koja je začarala njenog oca i uvlači Jovana u avanturu kako bi joj pomogao da oslobodi oca čarolije.

Termini projekcija svaki dan od: 17:30 sati

Dodatni termini subotom i nedjeljom od: 13:00, 15:00 i 17:30 sati

Trailer filma “Zlogonje” možete pogledati na linku:
 

ZVIJEZDA JE ROĐENA

PRETPREMIJERNA PROJEKCIJA 03. oktobar od 20:30 sati

Četiri puta nominiran za nagradu Oscar®, Bradley Cooper i višestruko nagrađivana, glazbena zvijezda Lady Gaga, kojoj je ovo prva glavna filmska uloga, zajedno u filmu ZVIJEZDA JE ROĐENA. Radi se o pravom autorskom djelu Bradleyja Coopera – on ga je, naime napisao, režirao te u njemu glumi i pjeva. Film je napravljen prema klasičnoj priči iz 1937. godine o tragičnoj ljubavi između iskusnog glazbenika na zalasku karijere i mladoj pjevačici u usponu. Film obiluje fantastičnom originalnom glazbom koju je pisao sam Cooper, a sve su pjesme u filmu snimane uživo.

Termin pretpremijerne projekcije 03.10. od 20:30 sati

Trailer filma “Zvijezda je rođena” možete pogledati na linku:
 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza