Novi Peugeot 107 - moderan, privlačan i energičan

12.01.2009. 13:25 / Izvor: eKapija.ba
Novi Peugeot 107 - moderan, privlačan i energičan

Sa više od 322.000 proizvedenih automobila do kraja devetog mjeseca u 2008. godini i sa vlasnicima kao najboljim ambasadorima njegovih brojnih kvaliteta, Peugeot 107 je pružio efikasan i pametan odgovor na potrebe urbane mobilnosti.

Novi Peugeot 107 nije izgubio ni jedan od svojih blistavih kvaliteta i u izvedbi sa troja i petoro vrata, nastavlja izražavati svoju energičnu narav. Pored toga Peugeot 107 je značajno stilski napredovao sa novim prednjim krajem koji je odlučniji i karakterističniji.

Novi profil prednje maske je sadržajniji i robusniji. Promijenjena je pozicija registarske pločice koja je sada postavljena niže, kao i u ostatku Peugeot game. Novi prednji kraj sada ima ugrađene bočne otvore za zrak sa mrežicom i ukrasnim dvodijelnim umetcima umjesto kojih je moguće postaviti svjetla za maglu.

Zgodno dizajnirana prednja svjetla obasjavaju cestu jednako kao i živote svojih vlasnika. Za njegove korisnike stil je važan segment u odluci pri kupovini automobila. Vozne osobine i niski troškovi održavanja su važni i istaknuti kriteriji, a zajedno sa modernim dizajnom i privlačnom cijenom zadovoljavaju sve zahtjeve svojih kupaca.

Jedinstven profil 107-ice je još više izražen preko novog prednjeg kraja i novih 14“ Cordouan felgama sa sedam krakova koji pojačavaju vitalnost automobila.

Na zadnjem kraju se nastavlja prezentacija atraktivne strane 107- ice sa zatamnjenim zadnjim staklom koji dijeli ukošene konture zadnjih svjetala. Urbani izgled 107-ice potvrđuje i izdašni zadnji branik sa crnim umetcima.

U paleti motora nema promjena, pa će 107–ica u 2009. godini biti dostupna sa 1,0 litarskim benzincem od 68 konja i 93 Nm obrtnog momenta, kao i 1.4 HDi dizel motor od 54KS i 130 Nm. Benzinac u verziji sa manuelnim mjenjačem sa pet brzina sada emituje 106 grama CO2 po kilometru (ranije 109 g/km). Kombinovana potrošnja po fabričkim podacima iznosi 4,5 litara na 100 km, dok model sa dizel motorom troši 4,1 litar na 100 km.

Peugeot 107 od konkurencije odskače i po tome što su njegovi vlasnici većinom porodice koje čine 69 % kupaca, veći udio su samci koji žive sa roditeljima i manji udio penzioneri.

Unutrašnjost se razvila uporedo sa stilskim promjenama i novim bojama karoserije. Da bi se povećala udobnost pri vožnji, u potpunosti je redizajnirana zvučna izolacija putničke kabine. Dodati su zvučno izolirajući materijali na stražnje blatobrane koji pomažu u smanjenju buke iz stražnjeg dijela automobila.

Nova zvučna izolacija je postavljena i na strukturu prednjeg dijela poda.

Peugeot 107 je dobio 4 zvjezdice na EuroNcap testu za sigurnost putnika i 3 zvjezdice za sigurnost djece, zahvaljujući dizajnu i sigurnosnoj opremi. Novi, redizajnirani Peugeot 107 očekuje se na našem tržištu početkom 2009. godine, navodi se u saopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza