Pauza

Novi Polo dobitnik "Ekološkog certifikata"

24.07.2009. 15:27 / Izvor: eKapija.ba

Novi Polo dobtinik je "Ekološkog certifikata" kojim dokazuje svoju istaknutu ekološku prihvatljivost. Osnovu "Ekološkog certifikata" kojom odlikuju sva Volkswagen vozila čine ekološki rezultati koji pokazuju kako je novi Volkswagen Polo ne samo štedljiviji i emitira manju količinu štetnih plinova od prethodne generacije, već i tokom svog cijelog životnog ciklusa pokazuje još bolje ekološke karakteristike. Tako je novi Polo, nakon Golfa i Passata, treći Volkswagen model koji je dobio "Ekološki certifikat".

S novim Polom Volkswagen dosljedno ispunjava visoke zahtjeve svojih kupaca - i u pogledu ekološke prihvatljivosti. U Polu pete generacije najčišći i najštedljiviji motori udruženi su sa inteligentnim dizajnom postavljaju nova mjerila.

Ekološka bilanca nekog vozila ne mjeri se samo potrošnjom goriva i emisijom štetnih plinova. Naime "Ekološki certifikat" potvrđen od strane nezavisnog njemačkog instituta TÜV te uzima u obzir cjelokupni životni ciklus vozila – od trenutka kada je proizveden, preko samog korištenja vozila pa sve do reciklaže. Dobivene ekološke vrijednosti uspoređuju se s modelom prethodnikom odakle slijedi zaključak da novi Polo ostvaruje bolje rezultate od svog vrlo dobrog prethodnika.

Volkswagen "Ekološkim certifikatom" pokazuje ekološki napredak ostvaren kod vozila i tehnologija u usporedbi prema modelima prethodnicima odnosno usporedivim modelima. Ekološki certifikat kupce i sve zainteresirane informira o tome, na koji način se vozila, komponente i procesi u Volkswagenu oblikuju da bi bili ekološki još prihvatljiviji te koji se uspjesi pri tome postižu.

Nezavisni institut TÜV "Ekološkim certifikatom" potvrđuje da ekološka bilanca počiva na pouzdanim podacima te da metoda kojom su oni utvrđeni ispunjava ISO norme 14040 i 14044, navodi se u saopćenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza