Novi roman Khaleda Hosseinija od danas u Buybook-u

21.05.2013. 09:23 / Izvor: eKapija.ba
Novi roman Khaleda Hosseinija od danas u Buybook-u

"A planine su odjekivale" naziv je novog romana Khaleda Hosseinija, koji će u cijelom svijetu biti objavljen 21. maja.

"A planine su odjekivale" naziv je novog romana Khaleda Hosseinija, koji će danas biti objavljen u cijelom svijetu.

Istog dana roman će se naći i na policama Buybookovih knjižara u našoj zemlji, i to na bosanskom jeziku.

Izdavačka kuća Buybook je ekskluzivni izdavač Khaleda Hosseinija za BiH. Nekoliko godina ranije je objavila prva dva romana ovog autora: „Lovac na zmajeve" i "Hiljadu sjajnih sunaca".

Buybookovo izdanje imat će originalnu koricu engleskog izdanja britanskog izdavača Bloomsburyja.

"Lovac na zmajeve" i "Hiljadu sjajnih sunaca" prodati su u više od 48 miliona primjeraka širom svijeta. Nekoliko godina su bili na vrhu lista najprodavanijih knjiga, a prevedene su na 57 jezika u 70 zemalja.

Radnja knjige "A planine su odjekivale" počinje dirljivom, snažnom vezom između brata i sestre, koji su rano ostali bez majke, u malom afganistanskom selu. Trogodišnjoj Pari, njen stariji brat Abdullah bio je više majka nego brat, a ona njemu čitav svijet.

Ono što će im se desiti, sa svim velikim i malim stvarima koje će odjekivati životima i mnogih drugih likova, dokaz je moralne složenosti života.U romanu koji se bavi ne samo roditeljima i djecom već i braćom i sestrama, rođacima i skrbnicima, Hosseini istražuje načine na koji se članovi porodice vole, povređuju jedni druge, izdaju jedni druge i žrtvuju se jedni za druge, ali i iznenađujuće djelovanje onih najbližih u vremenima kada su jedni drugima najpotrebniji. Prateći likove i grananje njihovih života, njihovih izbora i njihovih ljubavi širom svijeta – od Kabula, do Pariza, do San Francisca, do grčkog ostrva Tinos – priča se postepeno širi, postajući emocionalno složenija i snažnija sa svakom novom stranicom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza