Novinaru Yahoo Sportsa ugovor od 8 miliona dolara

13.01.2016. 10:21 / Izvor: Nezavisne novine
Novinaru Yahoo Sportsa ugovor od 8 miliona dolara

Kako navode američki mediji, ovim ugovorom su Wojnarowski i Yahoo Sports pomakli granice u svijetu novinarstva, a novinar poljskog porijekla trebao bi da vodi i novi portal The Vertical.

Adrian Wojnarowski, najpoznatiji košarkaški novinar u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je košarka jedan od najpopularnijih sportova, potpisao je višemilionski ugovor, poput najvećih sportskih imena.

Wojnarowski, zaštitni znak Yahoo Sportsa, u sljedeće 4 godine trebao bi da zaradi 8 miliona dolara.

Kako navode američki mediji, ovim ugovorom su Wojnarowski i Yahoo Sports pomakli granice u svijetu novinarstva, a novinar poljskog porijekla trebao bi da vodi i novi portal The Vertical.

Wojnarowski je poznat u svijetu po sjajnim kontaktima u NBA ligi i po tome što prvi objavljuje informacije o izboru igrača na draftu i razmjenama košarkaša u najjačoj ligi svijeta.

Do sada je među televizijskim novinarima bilo onih koji su imali bolji ugovor, ali novinari iz pisanih medija nisu bili na tolikoj cijeni.

Yahoo je najavio da će novi portal biti pokrenut početkom 2016., a kolumnisti će biti NBA igrači, kao što je Kobe Brajant, ali i treneri, kao što je Tim Grover, nekadašnji trener Majkla Džordana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza